Лудогорец се дообезбългарява: Разделя се с най-дълголетния в състава си


Лудогорец се дообезбългарява: Разделя се с най-дълголетния в състава си
Снимка: БГНЕС

2685 0

Лудогорец обмисля да се откаже от крайния защитник Йордан Минев, твърди "Тема Спорт". Договорът на бившия национал е до края на сезона. На този етап от ръководството на шампионите все още не са му предложили нов контракт. Причината - играчът е вече на 36 години и не влиза в плановете на "орлите" за бъдещо развитие.

Треньорът Георги Дерменджиев ще разчита вече на бразилеца Сисиньо, а опция за десния бек е и сънародникът му Лукас Саша.

В последните два сезона Минев подписваше с Лудогорец година за година. Сега обаче това почти сигурно няма да се случи. До края на шампионата - 31 май, остава един месец, а никой от клуба не е разговарял с играча.

В последно време бранителят е измъчван от бъбречна криза и не попадаше в групата.

Реално след 31 май Йордан Минев става свободен агент. Наясно със ситуацията, той вече е говорил с няколко родни клуба за своето бъдеще. Според запознати опция за него е Септември София, който се бори за промоция в Първа лига.

По подобен начин преди време Лудогорец се раздели със Станислав Генчев, Емил Гъргоров, Александър Барт, Любомир Гулдан и Иван Стоянов, на които също не предложи нови договори.

Йордан Минев премина при "орлите" през лятото на 2011 година от Ботев Пловдив, за който игра във В група. През това време десният бек спечели пет шампионски титли, като е на път да вдигне и шеста, а при всяка една бе основна фигура в отбраната. Игра и два пъти в групите на Шампионската лига.

Минев има зад гърба си общо 174 мача за разградчани (125 за първенство, 12 за купата и 37 в евротурнирите). Отделно има и 5 срещи за дубъла във втора дивизия.

Заедно с Марселиньо и Светослав Дяков са едни от най-рутинираните футболисти в тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички