Лудогорец с втора победа в Турция след голово шоу


Лудогорец с втора победа в Турция след голово шоу
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

659 0

Лудогорец постигна втора победа на лагера в Турция. Шампионите удариха с 4:3 елитния руски Ахмат, като с дебютен гол се отчете талантът Доминик Янков . Другите попаднеия бяха дело на Анисе, Натанаел и Димо Бакалов .

Лудогорец показа добра игра, особено през първото полувреме, в което успя да вкара 4 гола. Срещата започна силно за „орлите“, като още в 3-ата минута на двубоя атака по дясното крило позволи на Давид Рибейро да пробва задна ножица, но топката мина встрани от вратата. Последваха два отлични рейда на Джоди Лукоки. При втория в 11-ата минута се стигна до корнер. Именно бързакът от ДР Конго го изпълни, защитник на Ахмат изби назад с глава, а топката падна право на крака на Абел Анисе. От въздуха мадагаскарецът вкара много красив гол за 1:0 за разградчани. Руският тим обаче много бързо върнаха попадението. Раванели се справи с Натанаел, който падна на земята. Последва пас към Беким Балай, Георги Терзиев се опита да отнеме, но вместо това топката мина между краката на Хорхе Броун – 1:1.

В 21-ата минута шампионите отново поведоха. Голмайсторът на Лудогорец в контролите – Натанаел, отново попадна в прегръдките на своите съотборници. Той изпълни чудесно пряк свободен удар с левия крак, а след като вратарят Евгени Городов не си прецени крачките, кълбото се озова в мрежата му – 2:1. Десет минути след това един от големите родни таланти Доминик Янков показа висока класа. Той се измъкна майсторски от двама защитници на Ахмат, преодоля вратаря Городов и с хубав изстрел направи 3:1. В 41-ата минута Лукоки отново направи чудесен пробив и подаде към непокрития Рибейро. Неговият удар бе избит от Городов, но право на крака на Димо Бакалов, който отблизо не сбърка за 4:1.

През второто полувреме футболистите на Рашид Рахимов натиснаха и стигнаха до няколко добри ситуации. В 59-ата минута играч на Ахмат бе изведен зад защитата, Хорхе Броун не прецени излизането си и направи дузпа. Тя бе реализирана без проблеми от косоварският национал Бернанрд Бериша. Дебют, макар и неофициален, за Лудогорец записа последното попълнение на „орлите“ Серкан Юсеин. В 71-ата минута Хорхе Броун спаси мощен удар на играч на Ахмат. В 89-ата минута обаче аржентинският вратар стана за смях. Бериша се сбори с Георги Терзиев, но вместо да Броун да улови кълбото, той го изрита в Бериша и топката влезе в мрежата му за крайния резултат – 4:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички