Лудогорец с престижна победа срещу руския гигант Зенит


Лудогорец с престижна победа срещу руския гигант Зенит
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1421 0

удогорец е безпощаден в летните си контроли. След като вкараха общо 23 попадения на Родопа Смолян и Евроколеж, след това минаха с 2:0 през азербайджанския Габала, вчера под ножа им падна и руският гранд Зенит. Милионерите от Санкт Петербург бяха победени с 1:0.

В 6-ата минута Джонатан Кафу пропусна да отбележи от близко разстояние. След центриране на Вандерсон, Анисе игра с глава и топката отиде право в краката на Кафу. Нападателят не очакваше подобен развой на ситуацията и не успя да се разпише от чиста позиция. В 13-ата минута руснаците бяха на крачка от попадение, но за късмет на българския тим удар с глава на Дзюба срещна страничната греда. Две минути по-късно късметът отново помогна на разградчани, тъй като Дзюба нацели след изстрел с левия крак за втори път гредата, но този път напречната. Лудогорец бързо се съвзе от шока и успя да сътвори красива атака, която даде желания от разградчани резултат.

В 23-ата минута Светослав Дяков изведе майсторски в коридор Сисиньо, като пасът му разсече цялата защита. Десният бек пък без проблеми отбеляза за 1:0 в близкия ъгъл на вратаря Юрий Лодигин. Четири минути по-късно българският шампион можеше да удвои резултата. Анисе напредна мощно и предостави кълбото на Марселиньо, който шутира силно с левия крак. При добавката Вандерсон пропусна чисто голово положение. Малко преди края на първата част Дяков получи контузия и бе заменен от Густаво Кампаняро.

В 45-ата минута Натанаел направи грешка, която позволи на играч на руснаците да изведе Кокорин сам срещу вратаря. Нападателят обаче бе спрян от Ренан.

В 75-ата минута черногорецът Джорджевич излезе сам срещу Ренан, но бразилецът демонстрира отличен рефлекс и изби ударът му по земя. В самия край на двубоя влезлият като резерва Жоао Пауло имаше възможност да покачи, но от удобна позиция не успя да намери очертанията на вратата.

В понеделник „орлите“ ще имат друга престижна контрола – срещу гръцкия доминант Олимпиакос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички