Лудогорец с още едно голямо постижение


Лудогорец с още едно голямо постижение

1570 0

Българският шампион Лудогорец се отчете с още едно голямо постижение в тазгодишното си дебютно участие в груповата фаза на Шампионска лига.

"Орлите" завършиха с най-много точки от отборите, които бяха част от "плейофите на шампионите" за влизане в топ 32 на турнира.

Както е известно, отборите шампиони на страните с по-нисък коефициент в УЕФА участват в "потока на шампионите" в предварителните рундове на най-комерсиалния клубен турнир.

През лятото заедно с Лудогорец в груповата фаза влязоха отборите на Малмьо, БАТЕ (Борисов), АПОЕЛ (Никозия) и Марибор, но нито един не успя да спечели повече точки от родния представител.

С най-големи шансове изглеждаше БАТЕ, който се падна в група с Атлетик Билбао, Порто и Шахтьор, но тимът стигна само до една победа.

Марибор също имаше шансове срещу Спортинг, Шалке и Челси, но също записа 1 успех. Малмьо завърши с 3 точки с победа над Олимпиакос, а АПОЕЛ дори не записа и победа (1 точка).

С по-нисък точков актив от Лудогорец завършва и турският гранд Галатасарай, който разочарова крайно и записа само едно равенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички