Лудогорец подчини Славия с румънски голове


Лудогорец подчини Славия с румънски голове
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

2199 0

След равенството с ЦСКА в междинния 18-ти кръг отборът на Лудогорец успя да победи Славия с 2:0 в мача от 19-ия кръг на Първа лига. Първото попадение реализира Козмин Моци в 37-ата минута. В 55-ата Клаудио Кешеру удвои от дузпа, който е 15-и от началото на сезона. удогорец е лидер в класирането с актив от 48 точки с 6 преднина пред ЦСКА, който днес се справи с Верея. Славия е на 10-ото място с 21.

Домакините започнаха очаквано по-активно двубоя. В 9' след корнер за разградчани Дяков стреля, но Гамаков успя да предотврати опасността. Минута по-късно Марселиньо се оказа на опасна позиция, но не успя да нанесе добър удар. 

В 14' "белите" организираха първата опасна атака. Йомов се впусна в атака отдясно, но центрирането му попадна в ръцете на Ренан. Следващата по-опасно ситуация бе чак в 29'. Димо Бакалов опита да завърши добра атака на Лудогорец, но топката премина над вратата.

Две минути след това Швиерчок излезе на голова позиция, но не успя да се възползва от нея. Полякът бе и в положение на засада, която не бе маркирана. В 38' разградчани успяха да открият резултата. След изпълнение на ъглов удар Моци бе оставен сам в наказателното поле и завърши с глава за 1:0.

С устрем започна Славия второто полувреме. Малко след подновяването на играта и Галин Иванов, и Чунчуков бяха близо до изравняване на резултата. 

Точно, когато "белите" се активизираха обаче се стигна до дузпа за домакините след нарушение на Милен Гамаков срещу Швиерчок. Кешеру застана зад топката и не остави никакъв шанс на стража на Славия - 2:0. В 58' и Швиерчок прати топката в мрежата, но преди това бе правилно вдигнат флага за засада. 

В 69' Галин Иванов отправи опасен удар към вратата на Ренан, но топката мина встрани от вратата. В заключителните минути столичани бяха по-активните и в 87' бяха много близо до попадение. Галин Иванов изпълни пряк свободен удар, но Ренан с една ръка успя да избие топката в корнер. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 3. Недялков, 7. Бакалов, 8. Лукас Саша, 18. Дяков, 28. Кешерю, 30. Моци, 44. Горалски, 70. Шверчок, 84. Марселиньо, 90. Форстър

СЛАВИЯ: 32. Стергиакис, 25. Александров, 3. Марем, 38. Гамаков, 19. Велковски, 35. Йомов, 8. Шоколаров, 23. Узунов, 33. Иванов, 10. Карабельов, 9. Чунчуков

ПРЕДИ МАЧА

Треньорът на разградчани Антони Здравков няма да може да разчита на десния бек Сисиньо, който бе изгонен на "Армията". Вместо него се очаква да започне Лукас Саша. Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич пък стигна до две равенства с Лудогорец дотук през сезона. В началото на кампанията белите направиха 0:0 с разградчани на "Васил Левски", а в края на октомври завършиха 2:2 като гост в осминафинал за купата, загубен след дузпи. 

Очаква се днес атаката да бъде водена от Илиян Мицански. Досега опитният нападател бе използван главно като резерва, но слабата игра на Цветелин Чунчуков с Дунав е накарала сърбина да предприеме тази рокада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички