Лудогорец подари разгром над Литекс за рождения ден на Домусчиев


Лудогорец подари разгром над Литекс за рождения ден на Домусчиев
Снимка: БГНЕС

2523 0

Лудогорец направи огромна крачка към финала в турнира Купата на България, след като разгроми с 4:0 третодивизионния Литекс в първия 1/2-финален двубой между двата отбора.

Домакините играха предимно с резервите си, а и четирите гола за домакините, паднаха през първата част, а техни автори станаха Върджил Мисиджан, Густаво Кампаняро, Александър Василев и Жуниор Кишада.

Домакините поведоха още в 1'. Кишада подаде към Жоао Паоло, който бързо пусна на включващия се Мисиждан и холандецът с лек удар над вратаря откри резултата.

В 4' Мисинджан направи фрапантен пропуск, като на сантиметри от голлинията не успя да прати топката в мрежата.

Както и се очакваше, Лудогорец изцяло доминираше на терена. За по-малко от 10 минути отборът на Георги Дерменджиев отбеляза още 3 попадения. В 26' Кампаняро стреля, топката рикошира в крака на Петко Ганев и излъга вратаря, за да се озове в мрежата му за 2:0.

3 минути по късно, като междувременно Лукоки пропусна невероятен шанс, разградчани организираха продължителна атака и топката стигна до Александър Василев на 20-ина метра от вратата, той изстреля мощен шут и прати топката за 3:0. В 34' Кишада с удар извън наказателното поле намери долния десен ъгъл на вратата.

Второто полувреме също мина под доминацията на домакините. В 48' Джоди Лукоки излезе сам срещу вратаря, но не успя да го прехвърли и продължава да не впечатлява с изявите си на терена. В 56' и 66' Жоао Пауло пропусна две неверочтни възможности. Първо, удар от вратарското поле мина на сантиметри от вратата, а след това вратарят на Литекс спаси удара му от границата на наказателното поле.

Преди мача

Двата отбора излизат на стадиона в Разград в 20.00 ч.Старши треньорът на разградчани Георги Дерменджиев ще даде почивка на част от основните футболисти, за да ги запази за предстоящия мач с ЦСКА, който е в неделя на "Армията".

Отборът на Литекс вече отстрани два елитни тима - Черно море и Славия, като елиминираха и Локомотив София.

Вторият полуфинал противопоставя Верея и Ботев, като първият мач е в Стара Загора в сряда от 19.00 ч. Реваншите в Пловдив и Ловеч са съответно на 26 и 27 април.

Стартови състави:

Лудогорец: 29. Наумов, 19. Василев, 8. Лукас Саша, 32. Пластун, 5. Паломино, 10. Кампаняро, 93. Мисиджан, 92. Лукоки, 11. Кишада, 88. Вандерсон, 37. Жоао Паоло

Литекс: 1. Вълков, 7. Кирилов, 8. Генков, 16. Ив. Иванов, 88. Р. Иванов, 3. Ганев, 14. Писаров, 9. Костов, 73. Димитров, 78. Курдов, 99. Васев

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички