Лудогорец отново се измъкна с гол в края, съдиите отново главни действащи лица


Лудогорец отново се измъкна с гол в края, съдиите отново главни действащи лица
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

4024 0

Лудогорец успя да измъкне трите точки в дербито срещу Берое в мач от 24-ия кръг на Първа лига. Шампионите се добраха до ценно 0:1 в Стара Загора, след като Марселиньо успя да се разпише в заключителните минути на мача и да донесе успеха на гостуващата селекция. И този двубой на "орлите" обаче не премина без грешки на съдийската бригада.

През първото полувреме не беше отсъдена 100%-ова дузпа за нарушение срещу Клаудио Кешеру в наказателното поле. През вторите 45 минути пък удар на Сисиньо без топка срещу съперник беше пропуснат от реферите. Голът на Марселиньо пък оставя сериозни съмнения, след като повторенията показаха, че бразилецът е в засада при завършващия удар за 1:0.

Точно минута преди попадението Берое получи златен шанс да вкара гол, но Райнов пропусна от чиста позиция и на 5 метра почти фронтално срещу вратата. И в тази ситуация съдиите не се справиха, след като асистентът Желев беше в двуметрова засада, когато получи топката по крилото.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата тима хвърлиха доста сили за разузнаване и първите минути бяха доста скучни. Първата опасност бе чак в 25-ата минута, когато Игор Пластун стреля с глава, но над напречната греда.

Минута по-късно Сисиньо се озова на голова позиция, но вместо да завърши атаката, потърси Клаудио Кешерю, който нахлу на скорост, но бе съборен. На повторението ясно се видя, че Иван Иванов спъна и задържа за фланелката румънеца, който загуби равновесие и падна върху състезател на Берое. Драгомир Драганов обаче реши, че дузпа няма и вместо това свири фаул в атака, а спокойно можеше да отсъди най-тежкото наказание. Протестът на футболистите на Лудогорец бе доста бурнен.

Последва атака на домакините, при която Мартин Райнов направи опит да центрира в наказателното поле, но топката се насочи коварно към вратата на "орлите". Ренан внимаваше, но положи доста усилия да избие в корнер.

В 44-ата минута Бригидо спокойно можеше да изведе своя отбор напред в резултата. Играчът бе изведен от своя съотборник Охене сам срещу вратаря, но не успя да се възползва. Тук обаче трябва да отчетем и навременната намеса на Ренан, който излезе и скъси ъгъла.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец натискаше здраво през второто полувреме, но без резултат. Свиерчок се появи на терена, за да усили огневата мощ на гостите, но в 65' той прати топката в аут с глава от 2 метра фронтално срещу вратата. Малко по-късно пък реферът пропусна грозна постъпка на Сисиньо, който удари Охене без топка.

В 79' Берое получи златен шанс за гол, след като Желев се озова в наказателното поле и получи топката, въпреки че беше в очевидна засада. Той веднага подаде на Райнов, който овладя добре, но от 5 метра прати топката над вратата.

В 80' Лудогорец най-накрая се добра до гол. След центриране от корнер топката беше свалена с глава от Пластун към далечната греда, където Марселиньо с глава успя да реализира. Повтореният обаче показаха, че бразилецът с български паспорт е с една крачка пред прекия си пазач Иван Бандаловски. Важно е обаче да се отбележи, че намесата на защитника в ситуацията беше изключително слаба.

В 84' Мисиджан можеше да реши всичко в срещата, но ударът му от 11 метра от воле срещна напречната греда.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В първия мач с Лудогорец Берое загуби с 0:2 в Разград, а за купата отпадна на осминафиналите след дузпи от същия съперник. Тогава те бяха най-близо до краен успех, като играха може би и най-добре. Заралии преди дни направиха 0:0 с Левски на „Герена", а Лудогорец победи много трудно Септември в Разград след изключително спорна дузпа.

Александър Томаш няма да може да разчита на най-добрия си играч през пролетта - Педро Еуженио. Той бе изгонен в мача с Левски на „Герена". Очаква се мястото му по лявото крило да заеме сънародникът му - новото попълнение Бригидо, който ще дебютира, като титуляр. Наказан е и Борислав Цонев. 

В същото време старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров-Херо ще продължи с ротацията в състава с оглед по-сгъстения цикъл от мачове. След изтърпени наказания в състава се завръщат Сисиньо и Светослав Дяков. На върха на атаката Кешеру най-вероятно ще бъде предпочетен пред Швиерчок.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Берое: 12. Периш, 3. Желев, 6. Иванов, 7. Райнов, 8. Охене, 9. Камбуров, 11. Бандаловски, 16. Адамович, 18. Бригидо, 20. Леони, 26. Хаджиев

Лудогорец: 33. Сантос, 6. Натанаел, 4. Сисиньо, 32. Пластун, 30. Моци, 18. Дяков, 12. Анисе, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 92. Лукоки, 28. Кешеру

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички