Лудогорец не успя да преодолее Перниш, Берое си тръгна с точка от Разград


Лудогорец не успя да преодолее Перниш, Берое си тръгна с точка от Разград
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

5199 0

Лудогорец не успя да победи Берое в двубой, с който откриха плейофите в първата шестица. Двата отбора завършиха при нулево равенство на "Лудогорец Арена".

Домакините започнаха по-активно срещата, докато Берое подходи дефанзивно от самото начало, което осуетяваше плановете за опасни ситуации в началните минути. В 12'  бе първата добра възможност в мача и тя е на сметката на Берое. Рафаел Форстър сгреши собственото си наказателно поле, а топката попадна в опитния Камбуров, който веднага стреля към вратата на домакините, но Ренан отрази опита на Мартин Камбуров.

В 20' и разградчани стигнаха до опасно положение Лукоки пусна вдясно за Марселиньо, а плеймейкърът на домакините финтира Бандаловски и отправи удар по земя с десния крак, но топката премина край десния страничен стълб на Перниш. Следващата опасност дойде чак в 36;, когато Кешеру изведе зад гърба отбраната Вандерсон, който стреля, но Перниш скъси ъгъла и изби. Стигна се до ново подаване ктм Вандерсон, който върна към Кешеру, а нападателят на Лудогорец отбеляза гол, но той бе отменен. В 43' домакините бяха много близо до откриването на резултата. Марселиньо центрира към Лукоки, който насочи топката, но тя мина покрай вратата.

В 50' Ренан впечатли със спасяване, Алкан отклони към Александър Цветков, който стреля от воле, но бразилският страж демонстрира висока класа. Две минути след това и пред Лудогорец се отвори добър шанс, но Перниш скъси предвидливо дистанцията с Кешеру. След това последваха няколко големи пропуска за "орлите", като в едно от тях Марселиньо излезе очи в очи с Перниш, но нетипично за него отправи слаб удар право във вратаря.

В 77' отново вратарят на старозагорци се превърна в герой. Абел Анисе бе оставен непокрит в наказателното поле и не се поколеба да стреля. Перниш обаче внимаваше и спаси с крак. В 82' и Антон Недялков стреля от границата на наказателното поле, но покрай вратата. И до края на срещата разградчани държаха повече топката, но така и не успяха да се разпишат.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 3. Недялков, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 18. Дяков, 28. Кешерю, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 90. Форстър, 92. Лукоки, 96. Юсеин

БЕРОЕ: 12. Перниш, 3. Желев, 4. Алкан, 5. Меска, 6. Цветков, 9. Камбуров, 11. Бандаловски, 14. Меледже, 19. Василев, 27. Баранов, 28. Бригидо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Под ръководството на новия старши треньор Стойчо Стоев  "орлите" отново летят високо - сгазиха Левски на „Герена", макар че спечелиха само с 2:0, а след това отнесоха с 6:0 Септември София. Сега те се готвят за нова победа срещу съперник, който идва в Разград с понижено самочувствие

Аут за днешния двубой са титулярният вратар Пламен Илиев, титулярният защитник Козмин Моци и централният нападател Якуб Швиерчок. Стражът и полякът са контузени, а румънският бранител е наказан. Най-новото попълнение на Берое Яя Меледже пък ще направи официален дебют срещу Лудогорец. Халфът, който се разписа за заралии в контролата с Локо Пд (3:3) на "Лаута", ще оформи тандем в средата на терена с Александър Цветков. По крилата ще атакуват Еуженио и Бригидо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички