Лудогорец не остави шансове на Локомотив Пловдив и продлъжава към 1/2-финал за Купата на България


Лудогорец не остави шансове на Локомотив Пловдив и продлъжава към 1/2-финал за Купата на България
Снимка: Официален сайт на Лудогорец - http://ludogorets.com/

2700 0

Отборът на Лудогорец разгроми с 4:0 като гост тима на Локомотив Пловдив в мач от 1/4-финалите за Купата на България.

Очакванията за здрава битка не се оправдаха, като през втората част шампионите бяха господари на терена и без проблем вкараха три гола. Аванс за тима на Георги Дерменджиев даде Марселиньо с хубав удар през първата част, а след почивката Марселиньо, автогол на Виданов и Мисиджан оформиха крайния резултат.

Интересен факт от срещата, е че треньорът на гостите Георги Дерменджиев не използва услугите на нито един българин за гостуването на стадион "Локомотив".

В добавеното време на срещата пък феновете на "смърфовете" опитаха да нахлуят на терена, като Дани Кики първи се притече на помощ на полицията, за да помоли заплянковците да се върнат по местата си и да не последват санкции за домакините.

Още в 5' се стигна до голова опасност пред Ел Харуби, като първо Кафу, а след това и Вандерсон отправиха удари към вратата на домакините, но при първия топката срещна защитник на Локо, а при втория стражът на Локомотив се намеси и запази нулевото реми.

В 8' Бакалов бе изведен добре в наказателното поле, но Сисиньо попречи на играча на "смърфовете" да стреля и се стигна до удар от вратата.

Момчетата на Георги Дерменджиев бяха доста остри в началото на срещата и до 25' Кафу и Натанаел бяха маркирани в жълто заради груби изяви срещу противникови футболисти.

В 32' топовен шут на Марселиньо даде аванс на гостите. Капитанът на шампионите получи топката, след като Котев опита да изчисти, но неуспешно.

Втрата част започна добре за домакините, които бяха близко до изравняване в 51', но удар на Бакалов премина високо над вратата. Секунди по-късно Марселиньо можеше да запише своя втори гол в срещата, но гредата помогна на Локомотив и топката излезе в аут.

В 56' грешка на Велковски доведе до контраатака на шампионите, при която Вандерсон излезе очи в очи с Ел Харуби, но стражът на домакините изби в корнер. След още 180 секунди Вандерсон получи нова възможност да стреля и този път техничният удар на бразилеца бе неспасяем за Ел Харуби - 2:0.

След още 3' резултатът набъбна на 3:0, след като отново Вандерсон бе изведен в наказателното поле. Той опита да комбинира с Кафу, но вместо това тя среща крака на Павел Виданов и влетя в мрежата на Ел Харуби.

В 78' Върджил Мисиджан се появи като резерва за гостите и след по-малко от 20 секунди той реализира за 4:0. Бързоногият футболист без проблем изпревари защитата на Локо при извеждащ пас на Марселиньо и отбеляза.

Преди мача

Домакините от Локомотив никога не са печелили това отличие в богатата си история, но тази година, заедно с Лудогорец, са едни от фаворитите за спечелването му. "Смърфовете" имат четири финала през годините, но всичките са загубени. 

Гаранция за здрав сблъсък дават и предходните два мача между тези отбори от редовния сезон в Първа професионална лига. Мачът в Пловдив завърши 2:2, а в Разград шампионите спечелиха трудно с минималното 1:0.

"Орлите" от своя страна са все по-близко до шеста поредна титла на България, но в този турнир те не се представят толкова добре, като са вдигали ценното отличие едва два пъти.

Едуард Ераносян има само един проблем в състава си и той е свързан с наказанието на Стефан Йефтоски.

Георги Дерменджиев пък няма да може да разчита на капитана Александър Дяков, както и на титулярния страж Владислав Стоянов. Контузен е още и Витиня.

Състави:

Локомотив: Ел Харуби, Крумов, Виданов, Котев, Везалов, Траянов, Велковски, Кики, Бакалов, Камбуров.

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Моци, Палминьо, Натанаел, Анисе, Кампаняро, Марселиньо, Вандерсон, Кафу, Кишада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички