Лудогорец наказа пропускащ Ботев (Враца) за първа победа през 2019-а


Лудогорец наказа пропускащ Ботев (Враца) за първа победа през 2019-а
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

3723 0

Лудогорец постигна първата си победа в първенството след подновяването на сезона. Това се случи в четвъртия опит - домакинството на Ботев (Враца). Разградчани се наложиха с 2:0 с голове на Моци и Кешеру през първото полувреме, в което играта беше почти равностойна.

Гостите имаха възможности да променят резултата, но направиха няколко решаващи пропуска. Лудогорец остава лидер в класирането в Първа лига с 56 точки, 5 повече от втория ЦСКА. Врачани записаха трета поредна загуба в шампионата и се намират на 10-ото място с 27 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 6' Лудогорец обстреля вратата на Ботев от фаул, но не застраши по никакъв начин Красимир Костов. В 15' Клаудиу Кешеру изпусна добър шанс да открие резултата, след като не засече с глава чудесно центриране отляво на Попа, макар и оставен сам срещу вратаря. В 19' Антон Огнянов повтори "упражнението", пропилявайки чудесна възможност да прати топката в мрежата на Илиев. Крилото стреля с глава, но прати топката над напречната греда.

Изненадващо, но отборът, който стигна до втора голова възможност в мача в 25', беше този на врачани. Недялков изчисти лошо топката и тя попадна у Даниел Генов, който стреля от движение, но прекалено високо. В 29' пък Лудогорец бе близо до това да открие резултата, но Илия Миланов блокира два последователни изстрела към вратата на Ботев - на Попа и на Кешеру.

И все пак Лудогорец дочака своя момент в 33', когато Моци даде аванс на "орлите" с глава. Марселиньо центрира отдясно и оставеният непокрит в наказателното поле защитник реализира без усилия. Пет минути по-късно Кешеру удвои преднината на разградчани с красив гол от дистанция, с който направо разстреля Красимир Костов. С него той изравни при голмайсторите в първенството Станислав Костов от Левски. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Въпреки опитите на Ботев да се върне в мача, в 56' Костов направи добра намеса, за да защити вратата си от нов гол за Лудогорец и Кешеру. В 59' Вушорович се появи в игра на мястото на Огнянов, а още на почивката вместо Едгар Тур Сашо Ангелов пусна Мирослав Будинов. В 63" изстрел от далечно разстояние на Домовчийски принуди Пламен Илиев да се намесва.

Възможност за Будинов да се разпише от малък ъгъл в 72, но той не намери целта. Малко след това играчи на Ботев поискаха дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Григоре, но реферът не видя основание за това.  15 минути преди края на редовното време Антони Здравков извади Кешеру и даде шанс на Якуб Свиерчок да поиграе.

С ужасен пропуск завърши най-големият шанс на гостите през втората част - в 81' Будинов се озова сам срещу Пламен Илиев, но в опит да го прехвърли - прехвърли и вратата. Бомбен изстрел на Антон Недялков в 86' можеше да направи резултата класическа в полза на домакините, но топката намери напречната греда и не мина голлинията впоследствие. В 90+1 и Свиерчок не се възползва от добро положение, за да запише името си при голмайсторите. 

СЪСТАВИТЕ:

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Илиев, 4. Сисиньо, 30. Моци, 21. Григоре, 3. Недялков, 12. Анисе, 96. Юсеин, 77. Попа, 84. Марселиньо, 92. Лукоки, 28. Кешерю
БОТЕВ (ВРАЦА): 33. Костов, 11. Васев, 8. Огнянов, 30. Домовчийски, 7. Вълчев, 9. Генов, 4. Тур, 18. Миланов, 88. Апостолов, 3. Кавдански, 23. Мечев

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Илиев, 4. Сисиньо, 30. Моци, 21. Григоре, 3. Недялков, 12. Анисе, 96. Юсеин, 77. Попа, 84. Марселиньо, 92. Лукоки, 28. Кешерю

БОТЕВ (ВРАЦА): 33. Костов, 11. Васев, 8. Огнянов, 30. Домовчийски, 7. Вълчев, 9. Генов, 4. Тур, 18. Миланов, 88. Апостолов, 3. Кавдански, 23. Мечев

Козмин Моци се завръща в групата след личните проблеми, които имаше и ще бъде на разположение на треньора си за двубоя. Капитанът Светослав Дяков пък все още се възстановява след операцията. В лагера на Ботев Враца пък не могат да разчитат на Венцислав Керчев. Той не може да играе, тъй като именно Лудогорец притежава правата му и не може да се изправи на практика срещу собствения си клуб. Мариян Иванов също е аут заради травма.

Лудогорец все още е на първото място, но преднината не е толкова убедителна. Макар и с мач повече ЦСКА е на две точки от разградчаните и при победа днес ще се възвърне разликата от 5 точки на върха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички