Лудогорец на прага на най-важните си мачове, "орлите" мечтаят за нови успехи в ШЛ


Лудогорец на прага на най-важните си мачове, "орлите" мечтаят за нови успехи в ШЛ
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1415 0

7-кратният шампион на България- Лудогорец, започва мечтата си за нов пробив в Шампионска лига. Разградчани ще играят срещу Крусейдърс от Северна Ирландия, а мястото на първия сблъсък е  "Лудогорец Арена" с начален час 20:00.

Голямата промяна в Лудогорец не е свързана с футболисти, а със смяната на треньора. Димитър Димитров-Херо напусна поста си, а неговото място бе заето от Пауло Аутори. Всъщност бразилският специалист бе обявен за главен мениджър на тима още преди Херо да напусне. Само че идеята, че някой друг ще има пълна отговорност за процесите в клуба принуди Димитров да се оттегли.

Аутори е едва вторият чуждестранен наставник на разградчани след Бруно Рибейро. Визитката на бразилеца е далеч по-богата, а амбициите му са огромни. Още с първия си официален мач за тима завоюва трофей. Лудогорец спечели Суперкупата на България след победа срещу Славия и макар без да блести показа, че отново ще гони върха в първенството, а за всички останали ще е трудно стигането им.

Откъм трансфери, лудогорци успяха да предизвикат сътресения, но при други отбори в Първа лига. Отборът привлече бившата звезда на ЦСКА - Антон Недялков, който през зимата напусна "червените", за да отиде в американската МЛС. Отборът на Гриша Ганчев прибра тогава сериозна сума, но се раздели с един от най-добрите си играчи.

След подписването му с Лудогорец пък Недялков веднага бе заклеймен като предател на "Армията", а част от феновете дори скочиха на легендата на ЦСКА Христо Стоичков. Според тях Камата не само е помогнал за трансфера на Недялков в Америка преди месеци, но е съдействал и за преминаването му в Разград. Легендата на футбола ни категорично отрече тези обвинения и поне за момента страстите се охладиха. Друг ключов трансфер за Лудогорец бе продажбата на защитника Игор Пластун, който премина в белгийския Гент, а сумата бе над 3 млн. евро.

Що се отнася до съперника на тима в Шампионска лига, Лудогорец не би трябвало да срещне проблем, особено след като гонят нов пробив в групите на турнира. Последните няколко години са особено успешни за тима от Белфаст, защото освен през миналия сезон, когато спечели титлата, Крусейдърс триумфира на домашната сцена още през сезоните 2014-15 и 2015-16 г. "Кръстоносците" имат като прякор "брадварите", а те имат на сметката си още три национални купи, както и два пъти Купата на Лигата. През миналия сезон Крусейдърс триумфира в първенството с основно местни играчи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички