Лудогорец каза "сбогом" на Европа след 4 безответни гола в Мадрид


Лудогорец каза "сбогом" на Европа след 4 безответни гола в Мадрид
Снимка: Guliver/Getty Images

5289 0


Още в първата минута Реал Мадрид създаде две положения. Първо Кристиано Роналдо проби през центъра и стреля, но Стоянов успя да избие в корнер. След него Бейл игра с глава, но прати топката в аут.

Лудогорец отговори също с атака през центъра, като Абало беше на 19 метра от вратата. След рикошет коженото кълбо отиде в ръцете на Навас - по един точен удар в първите 2 минути. Последва опит за извеждащ пас на Марселиньо към Абало, но Навас отново се намеси.

В 4' Гарет Бейл направи страхотен пробив отляво и пусна за Кристиано, но в последния момент Стоянов протегна крак и успя да избие. Няколко минути по-късно Бейл пробва да стреля от пряк свободен удар и стреля много точно, но стената успя да играе с топката и тя излезе в корнер.

Нови две положения се откриха пред Реал Мадрид, като в центъра на събитията беше гонещият рекорд Роналдо. И двата му удара обаче бяха блокирани от защитници пред Стоянов. Иначе Реал Мадрид се установи трайно в половината на Лудогорец и се опитваше да разбие защитата на своя гост.

Така обаче се стигна до контраатака за "орлите". Марселиньо овладя дълбоко в своята половина, навърза Ияраменди и намери Мисиджан. Той напредна и стреля, но Навас спаси.

В 19' при корнер Варан надскочи Моци и щеше да отбелязва, но Марселиньо с ръка изби. Бейл вкара при добавката, но съдията отсъди дузпа и изгони бразилеца от игра. Роналдо стреля в средата и отбеляза - 1:0 и 72-и гол за Кристиано в турнира, с което той задмина Раул (71).

Тежката минута даде своето отражение, като Кроос уцели греда, а Чичарито изпусна 100%-ово положение. Все пак нов гол падна в 38', когато при поредния корнер Кроос центрира в наказателното поле, Бейл засече с глава, а топката след удар в горната греда тупна зад голлинията - 2:0.

39' можеше да е минутата на Лудогорец, след като Ешпиньо стреля отлично отдалеч и Навас изби в корнер. При последвалото центриране на отлична позиция беше Абало, който обаче не се ориентира и прати топката в аут.

Втората част почна с нов натиск на "белия балет", като Владислав Стоянов се отчете с нови ключови намеси. В 51' той попречи на Бейл да отбележи втория си гол, а малко преди това парира удар на Роналдо.

Последваха смени, като за Лудогорец се появи Вандерсон, докато Марсело и Хесе бяха избраниците на Карло Анчелоти.

Темпото в двубоя определено спадна, но в 73' Реал изригна с ново положение, при което Алваро Арбелоа стреля в гредата - нов пропуск за "белия балет". Последва пропуск на резервата Кишада при една от малкото атаки на Лудогорец, а в 76' Гарет Бейл стреля неточно от 12 метра след хубаво подаване на Чичарито.

Все пак Арбелоа се разписа, когато в 79' при центриране от корнер Варан свали за десния бек, а той стреля по тревата. Стоянов успя да избие, но зад голлинията и попадението беше зачетено - 3:0 за европейския клубен шампион.

В 88' и младокът Медран беше точен, след като пробва удар отдалеч, топката рикошира в Анисе и прехвърли Стоянов - 4:0

21:45 Двубоят почна с център за Реал Мадрид!

21:43 Реал Мадрид ще играе в традиционния бял екип, докато Лудогорец също е в своя основен цвят - зелено. Тимовете вече чуха химна на Шампионска лига.

21:36 Двата отбора вече се подготвят да излязат на терена. Лудогорец може да стане първият отбор от България с точка като гост, ако стигне поне до равен срещу Реал Мадрид. Невъзможна наглед задача, но "орлите" вече няколко пъти опровергаха много специалисти.

21:18 Кристиано Роналдо не получава почивка в този мач, което означава, че ще направи всичко по силите си да задмине Раул (71 гола) още тази вечер. CR7 е №3 във вечната ранглиста на голмайсторите със 71 гола, а Меси е със 74.

20:52 При победа тази вечер Реал Мадрид ще постигне два рекорда - ще стане отборът с най-много поредни победи в Испания и ще се превърне в първия тим, който в два сезона в Шампионска лига успява да запише пълен актив от 18 точки.

20:44 При нас е и стартовият състав на Георги Дерменджиев. Очаквано, той излиза в състав без типичен централен нападател, като атакуващият квартет е съставен от Мисиджан, Марселиньо, Абало и Александров. Дерменджиев залага на 4-2-3-1, но в защита тимът ще е подреден в 4-5-1.

Стоянов, Кайсара, Моци, Терзиев, Минев, Дяков, Ешпиньо, Марселиньо, Мисиджан, Александров, Абало,

20:38 Стана ясен съставът на Реал Мадрид. Няма изненада в избраниците на Карло Анчелоти, като още вчера ви съобщихме за титулярните 11. Реал ще играе в схема 4-3-3, а ето и изпълнителите:

Навас, Арбелоа, Начо, Варан, Коентрао, Иско, Ияраменди, Кроос, Роналдо, Бейл, Чичарито

20:25 Днес играчите и част от ръководството на Лудогорец се запознаха с историята на Реал Мадрид, като взеха участие в организирания ежедневен тур на "Сантяго Бернабеу".

20:15 Лудогорец няма нито един отбелязан гол в минутите от 7 до 87'. Два гол "орлите" отбелязаха рано (срещу Ливърпул за 2:2 в София и при загубата с 1:2 от Реал Мадрид), а три паднаха в края (срещу Ливърпул при 1:2 на "Анфийлд" и при 2:2 в София) и при победата срещу Базел.

19:43 Юношеският тим на Лудогорец записа тежко поражение о Реал Мадрид с 0:6 на стадион "Алфредо Ди Стефано". Вижте повече информация НА ТОЗИ ЛИНК. Възможно ли е и момчетата на Георги Дерменджиев да запишат такъв разгром? Очакваме мненията ви под статията!

Преди изиграването на двубоя Реал Мадрид оглавява  класирането в група B на най-комерсиалния клубен турнир с актив от 15 точки (5 победи), докато Лудогорец е с 4 на последното място.

Тимът от Разград е без шансове за продължаване в следващата фаза, но при победа със сигурност продължава към Лига Европа. При равенство това също е възможно, но минава през победа на Базел над Ливърпул.

До момента Лудогорец няма точка от изиграните си 2 мача като гост в груповата фаза, докато Реал е безкомпромисен у дома след победи с 5:1 над Базел и 1:0 срещу Ливърпул.

Карло Анчелоти не може да разчита на отпимален състав за двубоя с Лудогорец, тъй като Хамес, Модрич и Кедира са контузени, докато Серхио Рамос е наказан. Освен това се очаква някои титуляри да получат почивка за срещата.

Георги Дерменджиев пък не може да разчита на контузения Роман Безяк, но всички останали звезди на отбора са на линия!

SPORTLINE.BG ще следи за вас всичко по време на двубоя, като в минутите преди него в тази статия ще може да прочетете много интересни факти, статистики и новини около двата лагера

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички