Лудогорец излиза в Москва за ключова евробитка


Лудогорец излиза в Москва за ключова евробитка
Снимка: Ludogorets.com

2096 0

През следващите 4 дни предстоят две много важни гостувания за Лудогорец. Първи днес разградчани гостуват на ЦСКА Москва в Лига Европа, а в неделя на "Армията" за първенството.

Срещата от Лига Европа е предпоследна от груповата фаза на надпреварата и може да се окаже решаваща за класирането на тима на елиминациите на турнира. При победа днес на "ВЕБ Арена" и загуба на Ференцварош от Еспаньол в Будапеща, "орлите" ще се поздравят с европейски мачове и през пролетта. От лагера на българския шампион вече показаха амбиции, че искат още днес да решат всичко, което зависи от тях.

Това ще е 20-и двубой в столица за тима в 16-а различна страна. Трябва да се отбележи, че орлите имат 2 гостувания в Загреб (Хърватска) на Динамо и цели 3 в Белград (Сърбия) - две на Партизан и едно на Цървена звезда. Балансът от досегашните им 19 евровизити е положителен - 8 победи, 4 равенства и 7 загуби, голова разлика - 28:28.

Наставникът на Лудогорец Станислав Генчев и щабът му обаче имат три колебания относно състава за днешното гостуване. Те са свързани с десния бек, единия вътрешен халф и дясното крило. Както е известно, трима са твърдо аут - централният защитник Рафаел Форстър и дефанзивният полузащитник Яцек Горалски са наказани, а дясното крило Жоржиньо е контузен. Интересното е, че с отбора за руската столица вчера тръгна и вратарят Владислав Стоянов. Както е известно, стражът се завърна в игра след 2,5 години, като засега пази за дубъла.

А какво мнение изрази треньорът на ЦСКА Москва преди двубоя с разградчани - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички