Лудогорец гледа към жребия в ЛЕ, но Судува не се е предал


Лудогорец гледа към жребия в ЛЕ, но Судува не се е предал
Снимка: БГНЕС

1481 0

Тази вечер Лудогорец излиза срещу литовския Судува в плейофен мач реванш за влизане в групите на Лига Европа. "Орлите" имат комфортен аванс след 2:0 в Разград и могат да излязат на терена в Мариямполе с повече спокойствие от съперника.

Лудогорец има проблеми със стартовия състав, но те не би трябвало да дадат отражение срещу съперник от такова ниво. Лидерът в отбраната Козмин Моци е аут заради натрупани картони. Аут е и плеймейкърът Марселиньо, който бе изгонен в реванша от третия кръг на Шампионска лига срещу Апоел Беер Шедва и ще почива евентуално и в първия мач от груповата фаза.

В двата си мача начело на Лудогорец новият треньор Димитър Димитров спечели чисти победи - 2:0 над Судува и 5:0 над Дунав (Русе). В тези срещи той заложи на различни вратари - Ренан дос Сантос и Хорхе Броун. С по-големи шансове да започне тази вечер е първият.

Като бекове отново ще играят бразилците Сисиньо и Натанаел, които са доста активни в предни позиции. В центъра на отбраната редом до украинеца Игор Пластун ще бъде Георги Терзиев. Очаква се треньорът да не прави промени в халфовата линия от първия мач. Тогава на терена бяха Светослав Дяков, Лукас Саша и Анисе. По крилата ще са Върджил Мисиджан и Вандерсон. На върха на атаката ще действа Клаудиу Кешеру.

Треньорът на Судува Владимир Чебурин не смята да слага оръжие. Във всичките си изявления казахстанецът се стремеше да поддържа морала на тима си на висота и заявяваше, че възпитаниците му имат шансове да наваксат изоставането си и да играят в групите на Лига Европа. Те ще се опитат да наложат превъзходство в борбата за първа и втора топка, както и да оползотворят някоя изсипана топка в наказателното поле. Домакините са силни при статичните положения и Лудогорец ще трябва да внимава да не им предоставя възможност да изпълняват много фаулове в близост до пеналта.

В състава на Судува се завръща Андрю Шверлюга след изтърпяно наказание. Добрата новина за Чебурин е, че излекувани от травма са халфът Гиедриус Матулевичюс и централният нападател Каролис Лаукжемис. Очаква се последният да започне като титуляр.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички