Лудогорец е опрян до стената в Лига Европа - ще пострада ли АЕК?


Лудогорец е опрян до стената в Лига Европа - ще пострада ли АЕК?
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

1538 0

Тази вечер Лудогорец ще проведе четвъртата си битка в груповата фаза на Лига Европа. "Орлите" са домакини на АЕК Ларнака, техният събрат по съдба в тазгодишния сезон в турнира - кипърците също като разградчани имат само една спечелена точка дотук и са последни в групата.

Само с победа тази вечер в 22,00 часа единият от двата тима може да съхрани макар и малки шансове да продължи в турнира и напролет. За целта обаче трябва да бие и занапред.

Треньорът на "орлите" Антони Здравков няма кадрови проблеми и ще пусне всичко най-добро, с което разполага, въпреки че в неделя му предстои нелек тест в Първа лига - домакинство на Берое. На вратата днес ще застане Ренан дос Сантос, а като бекове ще действат сънародниците му Сисиньо и Натанаел. В центъра на отбраната ще си партнират Моци и Недялков. В средата на халфовата линия ще са капитанът Дяков и Кампаняро, а по крилата ще действат Лукоки и Вандерсон. Темпото на игра ще задава Марселиньо, а на върха на атаката ще е намиращият се в отлична форма Клаудиу Кешеру.

Марселиньо обаче ще трябва да внимава с действията си, защото виси с жълти картони. При получаването на такъв той ще пропусне гостуването на Леверкузен в края на месеца.

АЕК излиза на "Лудогорец Арена" за първа победа като гост в групова фаза в евротурнирите в историята си. Треньорът на тима Андони Ираола обаче е разколебан около избора си на стартов състав. Той се двоуми дали да заложи на единайсеторката си от сблъсъка с АЕЛ (0:1) през уикенда, която е и оптималната му, или да прибегне до ротации. В мача от първенството се видяха признаци на умора в състава и затова не е изключено испанецът да направи няколко промени. Ако се реши на такива, то най-близо до титулярно място са защитниците Давид Катала и Даниел Мойсов, както и халфът Акоран.

Тъй като равенството ще е самоубийствено и съперниците са опряни до стената, тази вечер би трябвало да ни очаква атрактивен и атакуващ футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички