Лудогорец е фактор, уважаеми хейтъри! И няма вина за дъното в Левски и ЦСКА


Лудогорец е фактор, уважаеми хейтъри! И няма вина за дъното в Левски и ЦСКА
Снимка: Иван Йочев

10802 3

В сряда вечер на Националния стадион "Васил Левски" цял свят видя колко сме силни в това да мразим. Или да си мислим, че обичаме, като мразим. Изляхме си омразата към най-големия отбор в света - Реал (Мадрид), бурно освирквайки го. Не пожалихме и най-голямата суперзвезда в модерния футбол - Кристиано Роналдо, атакувайки го с викове "Меси, Меси". В това може и да намерим някакъв резон, тъй като така вероятно бранихме своето от чуждото. Но за по-страшната омраза - тази към Лудогорец, която поне остана скрита от света, но изуми в България, липсва всякакво основание.

Социалната мрежа Фейсбук беше арената на тази омраза, десетки статуси пожелаха на "луноходец" да се провали, да инкасира осем гола... А когато това не стана, хейтърите стигнаха до там, че да съжаляват, че съперник на българския тим не е бил Барселона, за да се разправи с тях.

Въпросът е защо? На какво се дължи тази омраза? Ясно е, че никой не е длъжен да обича тима от Разград, но фактът, че е футболен фен го задължава да уважава съперника. Още повече когато той практикува най-хубавия футбол в родното първенство, дава най-много национали от "А" група и трупа коефициент за българските отбори.

Сега Европа и светът въртят глобуса и търсят България, търсят Разград. Хвалят Моци, Владо Стоянов, Марселиньо... Всичките дошли научени футболисти в България, но успели именно у нас. Роналдо говори за българските фенове, Карло Анчелоти бърчи устни и рита тревата заради български отбор, испанската и световната преса пишат за страната ни, за футбола ни... Малко ли е това за имиджа на българския футбол, закърнял до неузнаваемост? И не заслужава ли нещо повече от омраза?

Да, на мнозина им се иска Левски и ЦСКА да са на фокуса на вниманието, но в Лудогорец нямат вина за това, че българските грандове не намират покровители като Кирил Домусчиев. И вместо да злобеем срещу "гелосания", трябва да се молим повече хора като него да инвестират в родния футбол. И да се надяваме хора като собствениците на "Титан" да не ги откажат, както се случи с ЦСКА.

Лудогорец бил "модерна идея без история и любов в нея", е другият лаф на хейтърите. Без любов - едва ли, 33-хилядният Разград им дава достатъчно любов, като пълни трибуните при всяко домакинство. Дори Лудогорец разполага с нещо повече - респекта на съперниковите фенове, който често избуява в омраза.

Що се отнася до историята... идеите имат нужда от време, за да станат устойчиви и да напишат история. А "орлите" поне пишат своята по прекрасен начин - с титли, купи, рекорди и шеметни вечери в Европа. Злобата ражда мрачни прогнози, че видите ли какво щяло да стане, когато Кирил Домусчиев зареже проекта "Лудогорец", но зарязва ли се току-така проект, донесъл милиони в пари и слава!

Уважаеми хейтъри, искате или не, Лудогорец е фактор - единственият български клуб, за който Европа говори с добро, отборът, който напоследък води скаути в България, единственият, който раздвижва "А" група и кара ЦСКА да се черви, а Левски да скача на максимума си.

Знаете ли, по-добре не идвайте на стадиона, когато Лудогорец играе и не гледайте мачовете им в Европа! Така, за свое успокоение. Вместо това превърнете омразата в обич към вашия любим отбор. И току-виж Лудогорец ще спре да бъде самостоятелно явление в българския футбол, а стане един от родните тимове, за които редовно се говори с респект по света и у нас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички