Лудогорец е №1 на Балканите по прецизност на пасовете


Лудогорец е №1 на Балканите по прецизност на пасовете
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

837 0

Лудогорец е най-добър на Балканите по прецизност на пасовете. Това показва изследване на Международната футболна обсерватория. То обхваща 35 от най-силните първенства в Европа, в това число и вторите нива на Англия, Германия, Италия, Испания и Франция.

Шампионът на България има 86,2% успеваемост, като зад него остават словенския Марибор с 85,7% и гръцкия АЕК с 85,5%. Разградчани обаче отстъпват на лидерите по този показател в петте големи първенства.

При тях води Челси с 89,9%, следван от Барселона с 89,6%, Пари Сен Жермен с 88,9%, Ювентус с 88,1% и Байерн с 87,4%. Лудогорец е лидер у нас по всички изследвани показатели. Освен точните пасове, това са още владеене на топката, отправени и допуснати удари във вратата, осъществени подавания в противниковата третина и допуснати подавания в собствената третина.

След шампионите най-точно в Първа лига подават играчите на Ботев (Пловдив) (83,7%), а след тях се нареждат тези на Берое (82,1%). ЦСКА и Левски са чак на шестото и седмото място в тази класация. Тимът от Разград има и най-добрата атака с 33 отбелязани попаденя. Играчите в зелено също така са отправили и най-много точни удари - средно по 6,5 на мач. На второ място се нарежда Левски с 6,3 точни удара, а далеч зад тях е ЦСКА с 5 точни изстрела на мач. “Червените” обаче могат да се похвалят с по-добра успеваемост, тъй като са отбелязали 29 гола, докато “сините” имат 31 попадения, но с повече отправени удари. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички