Лятно попълнение носи на Лудогорец 300 000 лева


Лятно попълнение носи на Лудогорец 300 000 лева
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

1762 0

Трансферът на Яцек Горалски излезе доста на Лудогорец - около 1 350 000 евро, поне според медиите в Полша. Сега обаче се оказва, че халфът може да върне част от платената за него сума. Това ще се случи, ако Горалски попадне в националния тим на Полша за мондиала в Русия следващото лято, пише "Меридиан мач".

Това обаче ще е по-скоро логично, защото селекционерът на "дружина полска“ Адам Навалка го викна за последните квалификации, макар и той да не записа игрови минути в тях.

Именно при този треньор Горалски записа дебют за родината си, но тогава все още носеше екипа на Ягелония. Ако халфът, който все още не си е спечелил титулярно място в състава на Лудогорец, отиде на световното, то ФИФА ще плати сериозна компенсация на "орлите“.

За всеки ден, в който Горалски е ангажиран с националния тим, в касата на шампионите ще влизат около 5000 евро. За предишното световно световната централа даваше по 2000 евро, но сега фондът за компенсации е увеличен два пъти и половина повече - на 160 млн. евро млн. за всички отбори.

Горалски ще е ангажиран най-малко 30 дни - две седмици лагер и поне още толкова първенство, което ще донесе на Лудогорец около 150 000 евро или 300 000 лева.

За участието на Клаудиу Кешеру, Козмин Моци и Андрей Препелица на Евро 2016, "орлите“ взеха 550 000 евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички