Безславен край на посредствената европейска кампания на Лудогорец


Безславен край на посредствената европейска кампания на Лудогорец
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

7442 0

С последния си мач в Европа за този сезон Лудогорец едва за втори пък в историята си не записа победа в груовата фаза на турнир на Стария континент, а и за втори път няма да играе европейски футбол напролет след класиране за групова фаза.

В четвъртък вечер в Разград възпитаниците на Антони Здравков стигнаха само до 1:1 срещу Цюрих, въпреки че през целия мач бяха по-добрият отбор. Гостите отбелязаха в 21' чрез Оди, който беше изпуснат при центриране от пряк свободен удар.

Все пак "орлите" изравниха в края на първото полувреме след сериозна грешка в защитата на Цюрих и гол на Свиерчок, който беше останал сам срещу стража на гостите - 1:1. През второто полувреме нямаше много опасни положения, а в края Лудогорец натисна, но безуспешно.

Кампанията на Лудогорец в Европа през този сезон завършва безславно - с едва 4 равенства и 2 поражения. Като цяло кампанията на "орлите" може да бъде считана за провал, след като отборът беше поставен сред фаворитите по време на жребия за груповата фаза, а в Шампионска лига отборът отпадна от МОЛ Види от Унгария.

Победител в групата стана Байер Леверкузен с актив от 13 точки, докато Цюрих записа 10 пункта. Лудогорец остана на последно място с 4 точки, а 3-и е АЕК с 5.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец започна уверено срещата и с висока преса. Това затрудни изнасянето на топката от страна на играчите в бяло, а това създаде предпоставки и за бързи нападения на българската селекция. В първите 10 минути обаче подаванията в третата третина изобщо не се получаваха за възпитаниците на Антони Здравков.

Постепенно Цюрих се нагоди към агресивната игра на домакина си, а в 21' успя да стигне и до гол. При пряк свободен удар Кололи центрира отлично пред малкия пеналт, а защитниците в "зелено" заспаха, оставяйки Оди да засече необезпокояван с глава - 0:1.

В 28' Лудогорец стигна до първото си 100%-ово положение. Марселиньо с отличен разсичащ пас изведе Свиерчок сам в наказателното поле. Тя избяга встрани на полския нападател, но все пак той стреля, но не успя да преодолее вратаря, който отрази топката в корнер - сериозен пропуск на едно най-скъпите попълнения в историята на "орлите".

В 32' Натанаел напомни за прекрасния си гол, който вкара срещу ПСЖ преди няколко години, след като стреля много опасно от пряк свободен удар. Топката обаче срещна напречния стълб - малшанс за бразилския краен бранител.

Жестока грешка в защитата на Цюрих секунди преди края на продължението позволи на Лудогорец да изравни. Първо топката беше отнета в половината на Цюрих. Последва центриране на Натанаел в наказателното поле, което беше лесно за Криежу. Той трябваше просто да изчисти, но подари топката на Свиерчок, който останал сам срещу вратаря нямаше как да пропусне втори път - 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините не се възползваха от психологическото си предимство на старта на втората част и дебнеха своя момент. Междувременно гостите заиграха малко по-офанзивно в опит все пак да стигнат до победата, след като рядко минаваха дори центъра през първата част.

В 61' все пак пред Лудогорец се откри добър шанс за гол - отново Марселиньо беше в основата, като изведе прекрасно Вандерсон в наказателното поле. Бразилецът обаче се замота и бранител в бяло успя да го блокира.

В следващите минути двата тима играха в полуприспивно темпо, тъй като Лудогорец спря да действа толкова остро в атака. В 87' все пак Лудогорец можеше да стигне до гол, след като резервите Кешеру и Бакалов комбинираха добре, но вратарят спаси изстрела от средна дистанция на българина - краен резултат 1:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: Броун, Терзиев, Форстър, Недялков, Натанаел, Сисиньо, Дяков, Горалски, Вандерсон, Марселиньо, Свиерчок

Цюрих: Ванинс, Диксън, Бангура, Криежу, Гуеноуче, Домгьони, Палсон, Кхелифи, Кололи, Одей, Винтер

ПРЕДИ ДВУБОЯ

За втори път в участията си в груповата фаза на турнир в Европа Лудогорец може да завърши без победа. И, докато първият път беше при второто участие на тима в Шампионска лига срещу ПСЖ, Арсенал и Базел, то мнозина очакваха Лудогорец да няма проблем с класирането си към 1/16-финалите в турнира. Реалността обаче се оказа друга, отборът се представи посредствено срещу Цюрих и АЕК Ларнака, а срещу Леверкузен изпусна аванс от 2 гола у дома и така се стигна до отпадането на тима.

Цюрих вече си гарантира участието в елиминациите, но все още има шанс за първото място при успех в Разград и поражение или равенство на Байер Леверкузен в Кипър.

Стартовите състави очаквайте към 21:00 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички