Левски и Локо (София) знаят как се елиминират датчани


Левски и Локо (София) знаят как се елиминират датчани
Снимка: Guliver/Getty Images

1585 0

Днес Лудогорец за първи път ще се изправи срещу Копенхаген, за първи път ще мери сили и срещу противник от Дания.

До момента пет пъти родни отбори са спорили със съперници от скандинавската държава и три пъти са излизали крайни победители от сблъсъците, информира "Тема Спорт".

За първи път българи и датчани се срещат в турнирите на Стария континент през сезон 1978/79 в КЕШ (предшественикът на Шампионската лига). Тогава Локо София отстранява Одензе с 2:2 като гост и 2:1 на родна земя.

През сезон 1986/87, във вече несъществуващата надпревара КНК, Левски елиминира БК 1903 Копенхаген - тим, който после е наследен от съперника на Лудогорец Копенхаген. В Дания "сините" падат с 1:2, но на реванша бият с 2:0 (голове на Божидар Искренов и Наско Сираков) и продължават напред.

През 1998/99 обаче Копенхаген си го връща - бие с 2:0 в София, а на реванша е още по-безапелационен -4:1.

През 2002/03 Левски среща Брьондби в УЕФА. И също вкарва 4 гола на датчаните -с 4:1 в София и 1:1 като гост отстранява противника.

През миналата кампания обаче Брьондби запомня с добро нашата страна - изхвърля от Лига Европа Берое след победа с 1:0 в Стара Загора и 0:0 у дома.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички