Късна драма измъкна Лудогорец от издънка срещу "Бистришките тигри" в Разград


Късна драма измъкна Лудогорец от издънка срещу "Бистришките тигри" в Разград
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

7648 0

Шампионът на България Лудогорец спечели трудно срещу Витоша (Бистрица) с 2:0 в мач от третия кръг на efbet Лига, изигран в Разград. В герой за "орлите" се превърна Якуб Швиерчок, който изигра ключова роля и при двете попадения на своя отбор, отбелязани в заключителните десет минути от срещата.

Сблъсъкът между двата отбора по очакван сценарий - с натиск от страна на домакините, но и солидна и сгъстена отбрана на гостите от Бистрица, които успяха да парират всякакви опити на своя опонент да отбележи попадение. През втората част "орлите" продължиха да нападат, а на няколко пъти вратарят на Витоша Николай Георгиев спаси отбора си с брилянтни намеси.

Така дойде 79-ата минута, в която Якуб Швиерчок успя да отбележи така ценното първо попадение в мача, което даде спокойствие на отбора. Витоша от своя страна бе принуден да тръгне в атака в търсене на изравнителен гол, а това освободи пространства в задни позиции, от които "орлите" успяха да се възползват. Лудогорец стигна до второ попадение след изстрел на Швиерчок, рикоширал в тялото на Джоди Лукоки, поради което голът бе записан на името на африканския футболист.

По този начин Лудогорец постигна трета поредна победа в Първа лига и единствен отбор в шампионата, записал три победи в първите си три мача, оглавявайки и класирането с преднина от две точки пред втория Левски. За Витоша това бе трета поредна загуба от началото на сезона, но играта на отбора не бе никак лоша и спокойно можеха да вземат своето срещу шампиона на България при малко повече късмет.

Първо полувреме

Още от първите секунди на двубоя се оформи натиск от страна на домакините, докато Витоша се прибра плътно в отбрана, където сгъстената подредба на защитниците затрудняваше нападението на "орлите". Тимът от Бистрица излезе в схема 5-4-1, както се очакваше и преди началото на двубоя, а това от страна затвори всички свободни пространства.

Едва в 15-ата минута на двубоя дойде първият удар на "орлите". Той беше дело на новото попадение на разградчани Чибота, който стреля от разстояние, но ударът не намери крайната цел. 

В следващите минути Витоша продължи да играе отлично в отбрана, като не позволи на Лудогорец да създаде опасни положения. В 39-ата минута Дан Битон опита удар от дистанция, който бе отлично пласиран, но роденият през 1998 година Николай Георгиев успя да парира изстрела. 

До края на полувремето Битон опита още един удар от дистанция, но отново без резултат. Двата отбора се прибраха на почивката без отбелязани попадения.

Второ полувреме

Втората част започна по начина, по който завърши първата - с безрезултатен натиск на Лудогорец и компактна игра на Витоша в отбрана. Първото по-добро положение се откри пред Мавис Чибота. Той получи добро центриране от страна на Дан Битон, но Чибота не успя да нанесе достатъчно добър удар с глава и изпрати топката в аут.

Няколко минути по-късно отново Чибота се оказа в светлините на прожекторите. Офанзивният футболист на Лудогорец показа завидна техника, освобождавайки се от опеката си, а впоследствие отправи нисък удар, който обаче бе отразен по великолепен начин от младия страж на Витоша.

В 64-ата минута, след изпълнение на пряк свободен удар, топката полетя право към вратата на Николай Георгиев, а младият страж изпусна топката, след което Якуб Швиерчок пропусна да отбележи. Късмет за гостите от Бистрица.

Малко по-късно Георгиев отново привлече вниманието към себе си, но този път с нови брилянтни намеси - първо срещу Швиерчок, а впоследствие и срещу Мавис Чибота. По този начин "Бистришките тигри" запазиха нулевото равенство.

В 79-ата минута Лудогорец най-после успя да отбележи попадение. "Орлите" се бяха запътили към неприятно равенство като домакин, но Якуб Швиерчок спаси тима с попадение в мрежата на Николай Георгиев, който иначе игра на висота почти през целия мач - 1:0.

Четири минути по-късно "зелените" можеха да затворят мача, но Мавис Чибота пропусна да отбележи. Атаката на "орлите" бе подхваната на скорост, като голмайсторът Якуб Швиерчок напредна към наказателното поле на Витоша, а впоследствие изведе Чибота в коридор. Чибота обаче прати топката над вратата на Георгиев.

В самия край на срещата Лудогорец си "подпечата" успеха с второ попадение в мача, а "виновникът" отново бе Якуб Швиерчок. Голмайсторът на Лудогорец успя да отправи добър изстрел по посока на вратата на Витоша, а след рикошет в краката на Лукоки, топката се озова в мрежата на Георгиев за втори път в мача - 2:0.

Преди мача:

Лудогорец стартира отлично сезона в Първа лига с две победи от два мача, побеждавайки отборите на Царско село и Берое. Това обаче не се отнася за евротурнирите, където "орлите" първо отпаднаха от Шампионска лига, а впоследствие бяха измъчени и в Лига Европа срещу Валур. Реваншът срещу исландския отбор е този четвъртък.

По отношение на Витоша, отборът все още е в търсене на първата си точка в елита на българския футбол. Тимът от Бистрица допусна две поражения в първите си два мача, съответно срещу Славия и Ботев Враца.

СЪСТАВИ

Лудогорец: Илиев, Манолев, Моци, Икоко, Битон, Баджи, Дяков, Чибота, Григоре, Вандерсон, Шверчок 

Лудогорец: Илиев, Манолев, Моци, Икоко, Битон, Баджи, Дяков, Чибота, Григоре, Вандерсон, Шверчок 
Витоша: Н. Георгиев, Гочев, Бонев, Гьонов, Амзин, Христев, Купенов, Коуроупис, Котев, Станкев, СадулаЛудогорец:Илиев, Манолев, Моци, Икоко, Битон, Баджи, Дяков, Чибота, Григоре, Вандерсон, Шверчок 

Витоша: Н. Георгиев, Гочев, Бонев, Гьонов, Амзин, Христев, Купенов, Коуроупис, Котев, Станкев, Садула

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички