Към всички отбори в Първа Лига: Молете се Лудогорец да остане в евротурнирите


Към всички отбори в Първа Лига: Молете се Лудогорец да остане в евротурнирите
Снимка: Официален сайт на Лудогорец - ludogorets.com

7730 0

Лудогорец започна кампанията си в Шампионска лига с равенство срещу Базел - 1:1 в Швейцария, като "орлите" определено могат да съжаляват, че изпуснаха победата. 3 точки на "Санкт Якуб Арена" можеха да се окажат от жизненоважно значение за 3-ото или дори 2-ото място в група "А", но равенството дава леко предимство и най-вече самочувствие на играчите на Георги Дерменджиев.

Европейските турнири обаче пречат на асовете на шампионите да разгърнат потенциала си и в Първа професионална лига. Неведнъж сме чували интервюта и признания, че мотивацията в родното първенство не е същата, а това се доказва и от резултатите, които отборът постига.

НЯМА ДА ПОВЯРВАТЕ КОЛКО СТРУВА ЗВЕЗДА НА ЛУДОГОРЕЦ

При предишното участие на тима в Шампионска лига, трябваше да се стигне до отпадане от груповата фаза, за да може отборът да набере скорост и да спечели титлата.

Една от най-оспорваните години в родния шампионат пък беше сезон 2013/14. Тогава Лудогорец направи знаменития си поход в Лига Европа, когато шампионите стигнаха до осминафиналите в турнира и трябваше да играят срещу Валенсия. Официално отборът отпадна на 20-и март, а това попречи на тима да натрупа точков актив в "А" група. През май Левски се виждаше шампион след щастлива победа с 1:0 над "орлите" с гол на Станислав Ангелов, но Лудогорец в крайна сметка триумфира след самоубийствено равенство на "сините" срещу Славия в последния кръг.

ЛУДОГОРЕЦ ИЗКАРА КУП ПАРИ НА ВСИЧКИ БГ ОТБОРИ

Ако някой изобщо се залъгва, че в България разградчани имат конкуренция, то той, абсолютно категорично, не разбира изобщо от футбол. Възпитаниците на Георги Дерменджиев наистина практикуват този спорт така, както е редно да се играе, а не мъката, която представляват през по-голяма част от времето останалите 15 отбора. "Левски" играе на приливи и отливи. ЦСКА е неразпознаваем извън пределите на стадион "Българска армия". Берое и Черно море трябваше да са приятните изненади, но и те допускат сериозни грешки. Новакът Дунав е на прав път, но и тяхното темпо скоро ще спадне.

Единствената надежда в българския футбол да има интрига, поне що се отнася до първото място в крайното класиране, е Лудогорец да продължи колкото се може по-далеч в европейските клубни турнири. Колкото повече точки се трупат в Европа, толкова повече Дяков и компания ще губят в България - поне практиката досега го показва.

РЕКОРДНО КЛАСИРАНЕ ЗА ЛУДОГОРЕЦ В ЕВРОПА

Така че се обръщам към всички отбори в Първа лига - стискайте палци на Лудогорец, ако искате да имате шанс в българския шампионат. В противен случай, всичко ще бъде ясно около април. Защото разликата между Лудогорец и всички останали български тимове - като организация, като класа, като поведение, като начин на игра, е от земята до небето.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички