Кой е олигофренът, г-н Домусчиев?


Кой е олигофренът, г-н Домусчиев?

9152 0

Снощи Лудогорец стана шампион. Това, разбира се, не е новина, защото отборът безспорно е най-добрият на футболно ниво в последните 4 години. Беше открита и трибуна "Моци" на връх 70-годишнината на отбора с голямо шоу, сътворено от Цеца, Джена, Крисия, Десислава и министър-председателя на България Бойко Борисов. Това си беше новина, но дори този гига спектакъл беше засенчен от все по-неадекватно изглеждащия Кирил Домусчиев - собственикът, който сам провали празника на своя отбор, отнемайки му момента с благозвучното "с олигофрени не ми се говори. По'ече не искам да те виждам и да говора с тебе. Аз говора с нормални журналисти и хора, които могат да мислат" и "изчезвай, с олигофрени не искам да говора", придружено от нежен захват за ръката на журналист от bTV - телевизията, която превърна отбора му в легенда, но да не задълбаваме.

Всъщност изказването на Домусчиев след поредната титла вървеше в градация, след като босът на "орлите" реши да се заяде и с Любослав Пенев, който бил под нивото му. А собственикът с икономическо образование наговори куп глупости, но за около 60 секунди господинът от Разград загуби и последната капка на уважение, която някой, независим от него, е имал някога.

Г-н Домусчиев, кой сте вие, че ще обиждате на олигофрен уважаван журналист от топ медия? Като какъв ги раздавате тези "титли"? Не ви хареса въпросът ли? Няма как да Ви хареса, защото не си го задавате вие, а журналистът реши да избяга от въпросите с тематика "колко велик е Лудогорец".

Въпросът

Журналистът от bTV попита най-спокойно дали господин Домусчиев е обиден, че "Лудогорец Арена" имаше празни места. Собственикът скочи, употреби думата "олигофрен" около 1352352356 пъти и размаха някакви касови апарати и бележки, които били при министъра на финансите Владислав Горанов. Сигурен съм, че на господин Горанов му е много важно да знае колко билети са продадени, но да речем, че стадионът е бил разпродаден. Не забравяйте, че и "Каффе" спечели Евровизия с няколко хиляди SMS-а от един номер.

Реакцията

Меко казанo, абсурдна. Малко въпроси по време на медийната изява на Домусчиев имаха някакъв смисъл, а този за празните места беше сред най-добре обоснованите. Всички видяха, че празни седалки имаше, пък ако ще да са се сбутали по 100 човека на една седалка. Уж ерудиран, уж много възпитан, уж пример за българските ръководители и собственици във футбола. Афектиран? Може и да е бил. Злепоставен? Да, злепоставен беше, защото му зададоха неудобен въпрос, а всички знаем, че в Лудогорец неудобни въпроси не се задават.

Може би е бил неприятно изненадан, защото само преди няколко седмици "Герена" беше пълен до краен предел именно за мача с Лудогорец. Без Цеца, Джена и така нататък. Навярно е бил и изненадан, че се опитват да му вгорчат настроението след невероятното откриване на държавната трибуна "Моци" и шампионската титла.

Съберете всички негативни емоции, събрали се у Кирил Домусчиев, и отново, при никакви обстоятелства, НЯМА ПРАВО да нарича когото и да било "олигофрен". Но, както вече знаем, подобно отношение към журналистите не е прецедент. Напомняме ви само два случая - изгоненият Симеон Кичуков само преди няколко месеца и бойкотът от страна на пресслужбата на Лудогорец към нас (Sportline.bg), защото, разбираш ли, си позволяваме да ги критикуваме.

Една друга реакция обаче е по-плашеща и от тази на Домусчиев.

Журналистите

Къде изчезна етиката? Къде изчезна колективът? Нима завръщането на Българската асоциация на спортните журналисти е просто фиктивно, както беше през последните 10 години?

Защо, колеги, оставихте Кирил Домусчиев да обижда колега пред очите ви? Защо не направихте нищо? Хайде, част от българските журналисти знаем защо не правят нищо срещу Домусчиев, както и защо не пишат нищо лошо срещу Лудогорец. Но другите? Ако това е "колективът", много сериозно съм се заблуждавал в представата си за света на журналистиката.

Дори когато го изгони с репликата "изчезвай с олигофрени не искам да говоря", НИКОЙ не посмя да каже нещо. Просто гледаха недоумяващо и тихичко си коментираха ситуацията, след като Домусчиев се оттегли да послуша Цеца.

Извинението

"Поднасям своите най-искрени извинения за обидната реплика, която отправих към репортера на bTV след края на мача с Локо (Сф), в който Лудогорец спечели четвъртата си шампионска титла. Реакцията ми бе плод на емоция, тъй като употребените думи не присъстват в моя речник. Това беше реакция в следствие на обидния въпрос от страна на репортера. Аз го възприех като опит да се омаловажат усилията ни по организацията на този празник и да се обидят привържениците на отбора. Тези, които за пореден доказаха своята любов към Лудогорец и напълниха стадиона. През последните месеци ръководството на Клуба и спортно-техническия щаб положихме неимоверни усилия да защитим шампионската титла и да построим едно уникално спортно съоръжение, което е подарък за всички любители на футбола.

Смятам, че в такъв момент емоциите са прекалено силни и всеки един от участниците в проекта има правото да изживее миговете си на радост без негативизма, който през последните месеци се насажда срещу Лудогорец. Благодаря на всички, които присъстваха на вчерашния празник и с репортажите си показаха, че в българския футбол могат да се случват и положителни неща.

Ние ценим труда на журналистите и аз обещавам, че когато приключи напълно строежа на „Лудогорец Арена“ репортерите ще имат възможно най-добрите условия, за да изпълняват задълженията си. Първата стъпка беше направена с новата микс зона и конферентна зала в трибуна „Моци“, където сме се постарали да създадем комфорт за репортерите.

С уважение Кирил Домусчиев"

Сами разбирате, че текстът е публикуван без редакторска намеса. Трябва да сте забелязали, че до момента не сме споменали името на колегата Димитър Тасев, който беше обект на обидите на Кирил Домусчиев, който не споменава името дори в извинението си. Извинение, което още от първи прочит лъха на поредния опит да се изтъкнат големите успехи на тима и неговото ръководство. "Страхотно" извинение. Дано поне му е звъннал лично да се извини.

За финал

През последните 2 години Лудогорец потроши какви ли не рекорди. Отборът е великолепен и може би единственият, който играе футбол в истинския смисъл на думата в последните години. Отношението на ръководните фактори, почвайки се от Кирил Домусчиев, е арогантно, пренебрежително и неадекватно, най-вече в медийните им изяви. Омразата и презирането, насочени към "орлите", идва не от играчите и играта на Лудогорец, а от ръководството - от собственика през изпълнителния директор та чак до пресаташето и от време на време треньорът Дерменджиев, на когото честитим искрено първата титла като старши-треньор.

В Разград трябва да се замислят сериозно за отношението си към медиите, а самите медии трябва да спрат да стъпват на пръсти около Кирил Домусчиев, независимо от това кой е той, с какво се занимава, колко пари има и така нататък.

И, г-н Домусчиев, ограничете медийните си изяви. Вчера споделихте мнение, че средните пръсти на Козмин Моци не били голяма работа, защото по света го правят всички най-добри. Е, вземете и Вие пример от световния футбол, защото за две седмици имате повече изказвания от Флорентино Перес за цялата година и фамилия Глейзър за цялото им време в Манчестър Юнайтед.

Благодаря Ви за вниманието и честита титла.

Видеото е предоставено от Youtube канала на "Спорт в обектива"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички