Класика в Разград изстреля Лудогорец на 5 точки пред ЦСКА


Класика в Разград изстреля Лудогорец на 5 точки пред ЦСКА
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

3945 0

Лудогорец не допусна колебания и се възползва от загубата на точки за ЦСКА в дербито срещу Левски. Разградчани взеха домакинството си на Ботев (Пловдив) с категоричното 3:0 и дръпнаха с 5 точки пред конкурента си за титлата ЦСКА. "Канарчетата" пък не успяха да стигнат до победа и в 12-ата си визита в Разград в първенството.

Първият гол за "зелените" беше от дузпа и падна в 37'. Негов автор бе Драгош Григоре. В 45+1 Свиерчок реализира второто попадение и в 89' оформи крайния резултат - 3:0. Ботев остава на четвъртото място в Първа лига, но може да бъде изместен утре от Черно море, ако "моряците" победят Берое.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първа възможност за Лудогорец в мача - в 4' след грешка в защита за Ботев топката стигна до Сисиньо, който от воле стреля, но Кайзер изби в корнер. Нова добра възможност за домакините в 9' - Сисиньо центрира, Кешеру стреля с глава, но прати топката в аут. Възможност за Вандерсон в 18', но след рикошет топката излезе в корнер. 

Междувременно Кешеру получава медицинска помощ в областта на главата и ще бъде заменен принудително. В игра в 22' влезе Якуб Свиерчок. Преди началото на мача румънецът бе награден с плакет по случай своя гол номер 100 с екипа на "орлите". В 23' Лудогорец контраатакува, а засилият се Марселиньо падна и изглеждаше, че е избутан от Ничев. Бразилецът поиска фаул, но съдията не намери основание за такъв. 

След като не успя да открие резултата от статично положение, Лудогорец го направи след дузпа. Тя бе отсъдена в 37' за нарушение на Кайзер срещу Марселиньо и бе изпълнена точно от Драгош Григоре. Секунди преди това Ничев задържа и изглеждаше, че събори Свиерчок в наказателното поле, но това не се видя на съдията основание за наказателен удар. В 42' Ботев имаше нелош шанс за гол след изпълнение на корнер. Неделев центрира, а в наказателното поле Ничев овладя, обърна се и стреля, но встрани от целта. 

В самия край на полувремето Свиерчок попари гостите с втори гол. След пробив отдясно полякът преодоля защитник на пловдивчани, финтира и Кайзер и от малък ъгъл успя да прати топката в мрежата на сънародника си. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ботев поднови играта с доста повече настойчивост в сравнение с първото полувреме. "Канарчетата" обаче продължават в почти час игра да нямат точен удар към вратата на разградчани. В 58' Яцек Горалски отстъпи мястото си на терена на Абел Анисе, който днес записва своя мач номер 100 за "орлите". Малко по-късно Антон Карачанаков замени Александър Тонев в състава на Ботев (Пд). 

Играта бе навлязла в лежерно темпо и раздвижване настъпи едва в 76'. Тогава Попа получи отдясно, центрира към заелия добра позиция Свиерчок, но полякът не намери добре топката и стреля над вратата на Кайзер. Междувременно и Джонатан напусна терена заради болежки, а на мястото му влезе Кардосо. Минута преди края на редовното време свиерчок сложи окончателно край на спора - след хубава атака полякът получи чудесен пас от Марселиньо и с удар по диагонал матира Кайзер. 

Съставите:

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Илиев, 3. Недялков, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 18. Дяков, 21. Григоре, 28. Кешеру, 44. Горалски, 77. Попа, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон

БОТЕВ (ПД): 22. Кайзер, 28. Филипов, 3. Пиргов, 6. Ничев, 24. Марин, 2. Перейра, 16. Шопов, 7. Тонев, 8. Неделев, 10. Доре, 11. Добрев

ПРЕДИ МАЧА

Разградчани могат да се откъснат на 6 точки пред съперника си за титлата при определен развой на двата мача днес. Ботев от своя страна също мисли за победата, тъй като иска да си обезпечи място в топ 4 на Първа лига, което му дава шанс да се бори за участие в Лига Европа през следващия сезон.

В състава на Николай Киров се очакват промени, като Антонио Вутов най-вероятно няма да играе днес заради проблеми. Не съвсем здрав е и защитникът Димитър Пиргов, а аут заради наказание е Радослав Терзиев. Еберт Кардосо пък има 4 натрупани жълти картона и няма да бъде рискуван днес.

Рокади ще има и в състава на домакините. Козмин Моци е наказан и се очаква да бъде заменен от Георги Терзиев. Възможно е на вратата да се завърне доскоро борилият контузия Пламен Илиев. Очаква се Джоди Лукоки да остане на пейката, а на дясното крило да действа Адриан Попа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички