Какво правят господата в Лудогорец? Изхвърлиха журналист от стадиона


Какво правят господата в Лудогорец? Изхвърлиха журналист от стадиона

5873 2

Управниците в Лудогорец продължават със странните си и, меко казани, скандални действия, като тази сутрин стана ясно, че до двубоя Лудогорец - Литекс (5:0) не е бил допуснат ресорния журналист на "7 дни спорт" Симеон Кичуков.

В днешния си брой медията публикува съобщение, в което информира обществеността за случката в Разград. Ето и какво написаха на 1-а страница във вестника:

"На футболния мач Лудогорец - Литекс, игран вчера в Разград, от стадиона е бил отстранен специалният пратеник на в. "7 дни спорт" Симеон Кичуков.

Редакцията не е информирана за причините, но от пресслужбата на Лудогорец са казали, че причината са някои публикации във вестника, които не се харесват на началниците на разградския отбор.

Това е безпрецедентно погазване на свободата на словото, грубо нарушение на законността у нас и опит да се наложи страх и цензура у медиите. Вижда се, че началниците там не си си събуват ботушите, когато отиват на стадиона.

Ръководството на в. "7 дни спорт" изразява дълбоко съжаление за фелдфебелщината ни чобанския манталитет на управата на "Лудогорец".

Редакторският екип на Sportline.bg застава твърдо зад позицията на в-к "7 дни спорт" и не одобрява действията на ръководството на Лудогорец спрямо медиите, и в частност срещу Симеон Кичуков. 

"Публикации, които не се харесват на началниците" не е причина ресорен журналист да не бъде допуснат до дадено събитие с цел да го отрази. Това действие на Лудогорец погазва етични и морални норми, както и кодекса на труда, непозволявайки на г-н Кичуков да върши своята работа.

Крайно време е в Разград да осъзнаят, че работата на медиите е да информират достолепно обществеността за случващото се в страната, отразявайки събитията по коректен начин. Критиките са неизменна част от работата на медиите и те не трябва да ги спестяват на никого, независимо дали това се "харесва на началниците" или не.

Действия, подобни на тези от управата на Лудогорец вчера, са недопустими, и такива "решения" са част от причината България да е извън топ 100 по свобода на словото.

Екипът на Sportline.bg апелира към всички други медии да вземат твърда позиция срещу погазването на свободата на словото!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички