Изненадващ отбор у нас най-често успява да накаже Лудогорец


Изненадващ отбор у нас най-често успява да накаже Лудогорец
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

2954 0

Настоящият Левски няма рецепта или силите да победи Лудогорец и да им оспори лидерството в Първа лига. Това се видя в дербито между двата тима вчера, резултатът от което разочарова 17 000 фенове, изпълнили "Герена" с надежда. И още милиони в дома им пред телевизиора.

Но все пак в статистически план "сините" са сред отборите в родния елит, които са постигнали най-много победи срещу разградския хегемон. Разбира се, балансът все още е с огромен плюс за Лудогорец, но петте победи на Левски над тях показват, че пречупването им не е безкрайно трудна задача.

Има обаче един отбор у нас, който може да се похвали с най-чести успехи над хегемона в България. Става дума за Локомотив (Пловдив). "Черно-белите" са записали 6 победи над Лудогорец и 4 равенства. Интересното е, че шестте победи са постигнати при 6 различни треньора - Емил Велев, Александър Станков, Христо Колев, Илиан Илиев, Войн Войнов и Бруно Акрапович.

КОЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА ЗАГУБА ОТ ЛЕВСКИ НА СТОЕВ С ЛУДОГОРЕЦ?

Левски е на четвърто място в тази класация с 5 победи и 6 равни. Преди тях са Берое и Литекс, които имат по 5 победи и 7 равенства. Пети е Черно море с 4 успеха и 5 ремита срещу разградчани. Любопитно е, че и победите на Левски срещу най-трудния съперник са при 5 различни треньори - Николай Митов, Георги Иванов, Стойчо Стоев, Антони Здравков и Люпко Петрович.

Далеч в класацията остава най-титулуваният български отбор ЦСКА. "Червените" имат само 2 победи срещу "орлите" и цели 8 равенства. Загубите им са 13. Наскоро в Локо (Пд) назначиха за консултант един от треньорите, побеждавали Лудогорец с тима. Подробности вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички