Играл в Лудогорец: Ако зависеше от мен, бих се замислил дали да викам Вандерсон и Марселиньо в националния

Решението на двама поредни български селекционери - Красимир Балъков и Георги Дерменджиев, да извикат в националния отбор бразилците от Лудогорец Марселиньо и Вандерсон срещат неразбиране в чужденци. Включително и сред футболисти, играли с крилото и плеймейкъра, какъвто е примерът с украинския защитник Игор Пластун.

"Четох в един български сайт за повиквателните на двамата и нямаше отрицателни отзиви. Може би фенове на ЦСКА и Левски са писали за това, но аз не чета коментарите. Журналистите не видяха нищо лошо в това. Не знам как е сега. Резултатите на отбора не са много добри. Ако бях ръководител на развитието на футбола в България, бих си помислил защо да викаме футболисти от Бразилия, ако няма резултат", заяви Пластун пред украинския сайт tribuna.com.

Трети бразилец от Лудогорец пожела да е български национал

Бекът на Лудогорец Сисиньо призна, че, подобно на съотборниците си Марселиньо и Вандерсон, има желание да получи българско гражданство и да облеч...

На въпрос дали ако украинският национален отбор не постига резултати ще започнат критики за повиквателните на двамата бразилци там - Марлос и Жуниор Мораеш, Пластун отговори: "100%". А защо националният ни отбор може да се напълни с бразилци вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!