Играч на Лудогорец провокира грандиозен скандал с подкупи в световните квалификации


Играч на Лудогорец провокира грандиозен скандал с подкупи в световните квалификации
Снимка: БГНЕС

3718 0

Сериозен скандал с опит за уговаряне на футболен двубой за пореден път внесе напрежение в най-корумпираната асоциация в света - КОНКАКАФ (Северна, Централна Америка и Карибите).

ИГРАЧ НА ЛУДОГОРЕЦ ОПАЗИ ШАНСОВЕТЕ НА ТИМА СИ ЗА ПРОГРЕС КЪМ МОНДИАЛ 2018

Още с престъпните дейности на Джак Уорнър и Чък Блейзър, докато бяха част от ФИФА, КОНКАКАФ си спечели печалната слава на развъдник на черно тото, подкупи и интриги.

Футболистите от националния отбор на Ел Салвадор признаха на пресконференция, че неизвестен човек от Хондурас им е предлагал по 15 долара на игрова минута (за играч, който остане цял мач на терена, това са 2700 долара), ако паднат с 0:1 от Канада в последния кръг от четвъртата фаза на квалификациите за Мондиал 2018 в зона КОНКАКАФ.

Другата опция за получаване на парите била Салвадор да разгроми Канада, защото за крайното класиране след броя на точките важи головата разлика. Човекът от Хондурас е искал да подсигури второто място на своя национален отбор в класирането, което дава право на участие в петата и последна фаза на квалификациите.

Играчите на Ел Салвадор публично обявиха, че са отказали всякакви варианти да се възползват от подкупа.

Мексико с 15 точки е лидер в групата и сигурен участник в следващата фаза. Хондурас е втори със 7 (голова разлика 6:6) и играе именно с "ацтеките" в последния кръг. Канада с 4 точки (голова разлика 2:5) се изправя срещу Салвадор с 2, като последният няма шансове за прогрес.

Любопитното е, че Хондурас можеше да се чувства по-спокоен за второто си място в крайното класиране, ако не бе вратарят на Лудогорец Милан Борян, който блесна за Канада в предишния мач и опази тима си от разгром, като "кленовите листа" паднаха само с 1:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички