Домусчиев: Много слаб мач, в реванша играем на кръв


Домусчиев: Много слаб мач, в реванша играем на кръв

11060 0

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев бе недоволен от играта на тима в първия 1/16-финален мач в Лига Европа срещу Копенхаген. Той посочи като причина за загубата с 1:2 физиката на съперниковите футболисти и неподготвеността на неговия отбор.

Домусчиев посочи още, че целта на хегемона в България е титлата в Първа лига и нов пробив в Шампионскан лига. Лига Европа била само престиж за клуба.

"Слаб, слаб, слаб, много слаб мач. Голяма пауза. След тая пауза трудно се влиза в първенство. За съжаление, ние не можахме да влезем във важен мач по начина, по който трябва да влезем. Това не е отборът на Лудогорец. Надявам се за другата среща тоя отбор да изглежда по съвсем различен начин. Това е ролята на треньорите – да анализират. Смятам, че в Копенхаген можем да постигнем победа, а дали ще се класираме – вече важи от резултата”, анализира босът на разградчани.

"Това е много сериозен отбор. Той е в 20-те най-добри отбори на Европа. Много добре подготвен тактически. Виждате, че физически ни превъзхождат. Не само нашият отбор, въобще България винаги е играла трудно срещу шведи, датчани и въобще такива скандинавски отбори с такава физика. Може би последните 20 минути бяха така наши. Това до някаква степен доближаваше нашата игра. Да се надяваме, че мачът в Копенхаген ще е различен”, добави той.

"За нас приоритет е, и играчите също го казаха, спечелването на шампионската титла и нов пробив в Шампионска лига. Това ни е най-големият приоритет. Лига Европа освен престиж не ни носи нищо. Има какво да надградим, то е ясно. Винаги трябва нещо да се надгражда. Не може да стоим на едно ниво. Дори и да стигнеш върха… сигурно има по-висок връх. Има какво да се прави, но няма да ви го кажа на вас”, категоричен бе Домусчиев.

"Играчите имат каква поука да извлекат от този мач, трябва да се подготвят и да играят нашата игра. Това не беше нашият отбор. Това беше мнението на повечето от моите гости тази вечер. По принцип Лудогорец не прави разлика дали играе у дома, или е гост. Смятам, че имаме много шансове да ги победим там, а вече дали резултатът ще ни устройва, за да ги елиминираме, е друг въпрос. Ние играем за нашата чест. Отиваме и играем на кръв", смята собственикът на клуба.

"Смятам, че този мач е изключение, защото ние се опитваме да поддържаме нашия стил на игра и няма да се отклоним от това нещо. Случва се на всеки един отбор. Може би не е най-правилният пример, защото не може да се сравняваме с тях, но видяхте една Барселона, която е с един огромен бюджет, която е била винаги пример за подражание, как падна от ПСЖ. Виждате един Арсенал, който започна много силно в Англия, как падна от Байерн (Мюнхен). На всеки един отбор може да му се случи да не влезе в един мач по най-добрия начин и това да не е неговият мач. Това не значи, че ние ще променим нещо заради това”, посочи бизнесменът.

Запитан дали настройката да играят финал в турнира е повлияла психически на играчите, той отрече това.

"Просто влязохме лошо в мача. Според мене не бяха достатъчно добре подготвени за този мач. Не толкова тактически, колкото… комплексно е. Колкото и да знаеха, че противникът е един силов отбор, с много физика, с много мощ… едно е да го знаеш на теория, друго е да се сблъскаш с него. Видяхте какви играчи с каква физика излязоха срещу тях. Съдията даде възможност за по-здрава игра, което устройваше датчаните и това в крайна сметка не ни помогна”, завърши Кирил Домусчиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички