Докога пародия?


Докога пародия?

4358 3

Само преди две седмици официалните мачове в българския футбол бяха подновени и станахме свидетели на поредица от скандали, на които сме свикнали, но е крайно време да им се обърне сериозно внимание: 

Докога шапка/чадър/кордон за Лудогорец?

От БФС е крайно време да си свършат работата и да прекратят свободните действия на хората от лагера на шампионите. Съдията Георги Йорданов имаше малко точни отсъждания по време на двубоя Литекс - Лудогорец от "А" група, като това беше червеният картон за Козмин Моци. Румънецът пък, чиято слава бавно отшумява, изглежда се е самозабравил в облаците, разхвърля средни пръсти на играчи и фенове, побесня край тъчлинията и най-накрая беше озаптен. Онзи ден пък от БФС обявиха наказанията си и разградската легенда, бъдещия вратар на националите на Румъния отнесе "тежката" санкция от 1 мач. ЕДИН МАЧ ЛИ?!? Ало, БФС, гледахте ли мача? Може и да не сте, все пак все още сме в телевизионно затъмнение, но клипчетата с постъпката на Моци бързо обиколиха интернет. Вие къде спахте? Значи за едни може да си затворим очите (Моци), но преди години първото наказание на Нджонго Присо за подобно непристойно поведение беше 2+5 мача, защото "това са разпоредбите"? Тодор Батков ще се окаже прав за пръв път от години и действително ще трябва Централата на БФС да се мести в Разград, за да не си правим илюзии, че футболният съюз е безпристрастен, контролиращ орган.

Докога абсурдни стадиони?

Като малък си спомням как батковците играеха на стадиона до блока ми и аз и моите приятели бяхме принудени да играем на поляната. Ако трябва да съм честен, гледайки двубоя Локо София - ЦСКА се замислих дали не е по-добре да бяха играли в Северния парк. Какъв беше този терен? Едва ли имаше повече от 30% трева, която също не беше с добро качество. Сгурията на стадион "Раковски" е по-адекватна за двубой от "А" група, отколкото терена в квартал "Надежда". И как така този стадион има лиценз от БФС (пак говорим за БФС. Случайност??)? Значи някои отбори са заплашени да не помиришат футбол от "най-интересното първенство", но други, със стадиони, на които и овцете ще откажат да пасат, могат да се играят мачове? Господа, хич не ви е добре. Мач в "Надежда" не трябваше да има. След двубоя се чуваше "условията са еднакви за всички". Да, така е, затова Sportline.bg предлага всички мачове от "А" група да се играят на пасището в село Ягодово, за да не се залъгваме, че имаме повече от 2 стадиона.

Докога фенски своеволия?

Футболът е игра за феновете, но и те решиха да покажат "най-доброто от себе си". Първо "сините" бяха около 6-7 хиляди срещу нещото, приличащо на отбор Хасково. Много хубаво, но на следващия ден се оказа, че са платени не повече от 3 хиляди билета. Е, как така в "мач на спасението на Левски" са продадени 3 хиляди билета, но има двойно повече хора? После някои се бият в гърдите, че са били на стадиона, но 50% от тях не са дали и стотинка. Лицемерие, нещо?

Разбира се, това не беше голям скандал, защото такава практика има от години. Но какво да кажем за феновете на Литекс? Момчета и момичета, отборът ви поведе, а вие изразихте радостта си с бомбичка, която можеше да осакати противников играч? Помните ли, че пеехте името на този играч, когато стана два пъти шампион с вашия отбор? Не е сериозно на стадион, който има повече от 1000 зрители три пъти годишно да има такива изцепки, още повече застрашаващи здравето на футболисти, независимо чий екип носят. Но пък, като се замисля, все пак сме в България, кое ли е нормално...

И да завършим отново в "Надежда". Феновете на ЦСКА трябваше да са не повече от 2700 по разпоредба от клуба и полицията. Феновете на ЦСКА бяха около 6000, или двойно повече. За "една десятка повече" можеше да стане исторически сакатлък на стадиона, когато привържениците на тима не издържаха на съдийските отсъждания и бяха на път да прекъснат двубоя. Те преодоляха "с мъка" нещото като ограда в сектора, но все пак оставиха мача да се изиграе. Полицията пак влезе да раздава правосъдие, след като в минутите преди това не направи нищо, за да тушира напрежението. И часове по-рано, когато пуснаха 6 хиляди души на стадион, който няма условията да поеме и 100 човека. И ще завърша с цитат на мой приятел, който беше на така наречените "трибуни" на така наречения "стадион": 

"По едно време се притесних за живота си, и не говоря за момента, в който ще влезе полицията в сектора и ще ни счупи от бой"?

Е, докога ще се заблуждаваме, че българският футбол е нещо повече от една пародия, на която се чудим да плачем ли, да се смеем ли...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички