Днес започва сезонът в Първа лига и за разклатения Левски и уверения Лудогорец


Днес започва сезонът в Първа лига и за разклатения Левски и уверения Лудогорец
Снимка: Официален сайт на Левски

1100 0

Днес своето участие в Първа лига през сезон 2018/19 ще започнат шампионите от Лудогорец, третия в класирането през миналия сезон Левски, Ботев (Пловдив) и Етър. Разградчани посрещат "виолетовите" у дома, а "сините" гостуват на "канарчетата".

Дербито Ботев - Левски започва в 20,45 часа. В него гостите влизат разклатени след шокиращото отпадане в първи предварителен кръг на Лига Европа от Вадуц (Лихтенщайн) и последвалите от това треньорска раздяла и загубата (временна или постоянна - още не е ясно, бел. ред) на капитана - вратаря Божидар Митрев.

"Сините" ще бъдат водени в битката от тандема Георги Тодоров и Тодор Симов, които са временни треньори след раздялата с Делио Роси. В тима все още има големи липси - аут от игра са Филипе Нашименто и Хали Тиам, а Паулиньо е в групата, но едва ли ще играе. Аут е и нападателят Ривалдиньо.

В Ботев също имат кадрови проблеми - Диого Кампос и Стивън Петков са с контузии, Кристиан Добрев и Йордан Минев са под въпрос за мача. Димитър Пиргов пък се завърна след контузия.

Лудогорец пък започва срещу Етър, и то на своя земя. Разградчани са набрали инерция, след като разгромиха първия си съперник в Европа - Крусейдърс, с общ резултат 9:0. Мачът е от 18,30 часа.

С контузия от евросрещите е Клаудиу Кешеру, като най-вероятно той няма да играе днес. На върха на атаката в Разград ще действа Якуб Свиерчок.

Треньорът на великотърновци Красимир Балъков се очаква да пусне в игра състава от последната контрола - тази срещу Литекс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички