Дерменджиев: Лудогорец няма да смени Ераносян и пак е фаворит за титлата


Дерменджиев: Лудогорец няма да смени Ераносян и пак е фаворит за титлата

1875 0

Спряганият за завръщане в Лудогорец треньор Георги Дерменджиев изгледа загубата на шампионите от Локомотив (Пд) с 0:2. Пред "България Днес" той сподели мнението си за кризата в отбора и битката за титлата.

Г-н Дерменджиев, на какво се дължи спадът на Лудогорец в последните месеци?

- Причината за спада при Лудогорец е, че излязоха основни футболисти от тима. На тяхно място дойдоха нови. Един треньор, втори треньор се смениха. Трябва време да се нагласят едни към други. затова се получава и това залитане. Сигурен съм, че ще изглеждат по съвсем различен начин след зимната пауза. И сега се вижда в някои мачове определено лице, което иска да налага Едуард Ераносян.

Ще има ли търпение ръководството към сегашния треньор? Вече се появиха слухове за негова смяна?

- Това е само говорене и писане. Сигурен съм, че тези информации не са мнението на шефовете на Лудогорец.

Може ли да се говори за разделение на българи и чужденци в тима според вас?

- Това отново е само в сферите на говоренето. Лудогорец е здраво стоящ клуб и там такива неща не се допускат. Имало е някъде и в определено време подобни конфликти. Философията на клуба е направена така, че да не се случва разделение. Заложено е в процеса на изграждане на отбора. Така са селектирани играчите, че освен качества да имат и характер. След това вече и с победите се получава спойката. Всеки се раздава в мачовете и нещата се случват. След това колективът се надгражда с влизането на новите играчи.

Доколко това се отдаде на многото нови чужденци в тима?

- Аз много пъти съм казвал, че когато дойде един чужденец, му трябва определено време за аклиматизация. Той идва от място с 5-6 часа разлика, друга кухня, климат, стил на игра. Има нужда от време, докато това се преодолее.

Въпреки лъкатушенето остава ли Лудогорец фаворит за титлата?

- Определено. Тези точки от първия полусезон не са такива, че да могат да бъдат решаващи. Има още много време, постоянно се получават изненади. Аз затова съм "за" такъв формат на първенството. При него мотивацията е по-висока. Има 10 отбора, като всеки може да победи всеки. Не може да решиш, че даден мач ще играеш с 60-70% от възможностите си, а в друг са нужни 100%. Качеството на футбола се подобри. Дори отборите още не са настроени съвсем с този формат. Смятам, че вторият полусезон на първенството ще е още по-силен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички