Дерменджиев: Искаме да запазим индентичност през идния сезон


Дерменджиев: Искаме да запазим индентичност през идния сезон
Снимка: БГНЕС

2579 0

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев изрази увереност, че българският шампион ще продължи във възходяща линия и през следващия сезон.

На старта на лятната подготовка опитният специалист коментира предстоящата селекция в клуба, както и целите за следващата кампания.

"Играчите ни придобиха определена рутина и могат да играят срещу всеки отбор от Европа. Загубихме от Арсенал с 6 гола в Англия и според мен този мач бе много поучителен за нас. От друга страна във Франция можехме да победим ПСЖ, като не ни достигнаха само няколко минути. Тези мачове бяха много полезни за нашето ядро от футболисти, които са тук и в момента. Затова и не бързаме по отношение на селекцията както с входящите, така и с изходящите трансфери", сподели Дерменджиев.

"Нашето желание е да задържим основните си футболисти, за да запазим нашата идентичност. От друга страна новите, които евентуално могат да дойдат при нас, да бъдат по-висока класа", допълни той.

"Действаме много разумно, не бързаме с трансферите, защото не искаме да взимаме футболисти, които да се нуждаят от дълго време за адаптация. Това е един труден процес и за клуба е важно да израстваме като отбор”, коментира треньорът.

Специалистът изрази и надежда, че през следващия сезон разградчани отново ще доминират по родните терени.

"Бих искал да има конкуренция в първенството. На този етап мисля, че сме над всички останали отбори в България. Вече шест години го доказваме и ще се опитаме през следващия сезон да станем за седма поредна година шампиони. Никога не ни е било страх да изразяваме смело какво мислим и какви са нашите цели”, допълни наставникът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички