"Делиорманските кокони" нямаха никакви проблеми срещу Славия


"Делиорманските кокони" нямаха никакви проблеми срещу Славия
Снимка: БГНЕС

3273 0

"Коконите от Делиормана", както Венцеслав Стефанов нарече играчите на Лудогорец, нямаха никакви проблеми да бият Славия с 2:0 на стадион "Васил Левски", ден след като дербито от Първа лига беше отложено заради тежък снеговалеж.

"Орлите" играха с куп резерви и далеч под нивото си, но нямаха проблеми да се справят с младата селекция на столичани, които имаха своите шансове в нападение, но не успяха да се възползват. Нелошо впечатление направи Калоян Кръстев, но 18-годишният талант не беше достатъчно съсредоточен в 3-те положения, открили се пред него.

Иначе Лудогорец вкара и двата си гола през второто полувреме, след като първо Кешеру отбеляза чудесно попадение в 66', а в 76' Кишада успя да се разпише за крайното 2:0.

Благодарение на победата си, "орлите" вече водят с 10 точки пред втория в класирането Левски. Сега те ще се насочат към Разград, където ще са тази вечер, а в сряда заминават за Копенхаген.

Славия остава на 11-о място с актив от едва 20 точки и с минимални шансове за топ 6 на класирането. Двубоят беше проследен НА ЖИВО в Sportlive.bg

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът между двете селекции беше отложен заради обилния снеговалеж, който се изсипа над столицата. Съдията и официалните лица на двубоя решиха да прекратят двубоя в 10', което изобщо не се хареса на президента на Славия Венцеслав Стефанов, който засипа с куп обиди Лудогорец.

В крайна сметка, срещата ще се изиграе днес, като "орлите" ще имат само два дни да се възстановят и подготвят за реванша срещу Копенхаген в Лига Европа.

24 часа след отлагането, срещата беше подновена с тъч в полза на Лудогорец. Още с първото си действие Вандерсон си изкара жълт картон, а в 15' "белите" осъществиха страхотно нападение. Ивайло Димитров напредна и даде топката на Васев по лявото крило. Той центрира отлично за Калоян Кръстев, но нападателят прати коженото кълбо в аут.

7 минути по-късно Димитров реши сам да завършва атаката, след като навърза няколко защитници. Ударът му обаче излезе в аут. В 24' и гостите можеха да реализират, след като Кишада беше намерен в наказателното поле, но ударът му беше избит в корнер.

В 41' можеше да се стигне до курзиозен гол. Каравельов центрира от корнер и никой не успя да засече топката, която се насочи към вратата на Стоянов. Вратарят обаче успя да реагира, отрази топката, а след това беше извършено и нарушение - единственото по-интересно положение след добрите атаки на Славия в началото на днешния мач.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част почна с много брак в действията на "белите". Те трудно изнасяха топката, но пък Лудогорец не успя да се възползва от слабия старт на полувремето. Кишада и Жоао Паоло имаха добри положения пред себе си, но сбъркаха в завършващата фаза.

Липсата на положения принуди Георги Дерменджиев да заложи на Джонатан Кафу, а първият, който напусна терена, беше Паоло. Йонов междувременно замени Семерджиев. 

В 63' Славия контраатакува опасно, но Натанаел успя да отнеме и тръгна на самостоятелен рейд. Мартинов веднага му измъкна топката и веднага стреля, но Стоянов успя да избие - първо добро положение за вторите 45 минути.

Само 3 минути по-късно обаче Лудогорец поведе. Вандерсон получи топката на лявото крило и центрира отлично, а Кешеру стреля изключително технично с глава в обратния за Георги Петков удар - 0:1 за гостите.

В 75' можеше да се стигне до изравняване, след като грешка в защитата на гостите позволи на Калоян Кръстев да пробие към наказателното поле. На дъгата на пеналта той беше заобиколен от двама, но вместо да подаде на непокрития вдясно от него Димитров, той реши да стреля - неправилно решение на младока и топка в аут.

Още в следващата атака Лудогорец удвои аванса си. Вандерсон подаде на Кишада на дъгата на наказателното поле, след което бразилецът направи финт с тяло и с прекрасен удар направи 2:0. До края Лудогорец спокойно задържа аванса си и нямаше никакъв проблем с младоците от Славия.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

СЛАВИЯ: Петков, Христов, Васев, Карабельов, Пашов, Велков, Димитров, Кръстев, Семерджиев, Мартинов, Абуд

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Моци, Пластун, Натанаел, Лукаш Саша, Дяков, Кампаняро, Кишада, Кешеру, Вандарсон, Жоао Пауло

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички