Бразилци трябва да платят 70 000 евро на Лудогорец


Бразилци трябва да платят 70 000 евро на Лудогорец
Снимка: БГНЕС

1015 0

ФИФА е осъдила бразилския клуб XV Пирасикаба и футболиста Паулиньо да платят 70 000 евро на Лудогорец, съобщават медиите в латиноамериканската държава.

През 2012 нападателят пристигна в Разград, подписа договор с клуба и 10 дни по-късно изненадващо се прибра в родината си, като отказа да изпълни контракта. В рамките на 30 дни от XV Пирасикаба трябва да платят сумата, защото в противен случай бразилската федерация ще отнеме точки на клуба. Отборът се състезава в група D, което съответства на четвърта дивизия. Към датата на трансфера на Паулиньо, отборът бе във второто ниво. През 2013 г. нападателят бе продаден на Фламенго, а в момента рита за Витория, пише "Меридиан мач".

"Имаме проблеми заради това, че старото ръководство допусна грешки при изготвянето на договора. Успяхме да редуцираме дълга от 300 000 на 70 000 евро, като 20 000 от тях трябва да бъдат платени от футболиста. Помолихме Паулиньо той да плати част от нашия дълг и се надявам, че ще удържи на обещанието си", заяви шефът на клуба Селсо Христофолети.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички