Босът на Гремио за Аутори: Съжалявам, че го наех, не може да печели навън


Босът на Гремио за Аутори: Съжалявам, че го наех, не може да печели навън
Снимка: Getty Images/Guliver

4397 0

Всички клубове у нас вече сигурно завиждат на Лудогорец за новия треньор, който може да се похвали с престижни успехи и трофеи. Пауло Аутори успя да изгони Димитър Димитров и да седне на стола му. Според "Ройтерс" Херо е станал излишен, заради неуспехите си на международно ниво.

Но бразилският специалист не познава само върховете на професията си. Не и в Гремио, чийто президент Дуда Кройф, заявява след раздялата с него: "Ако можех да върна времето назад, не бих наел Пауло Аутори за треньор. Ми той не може да печели навън. Ако знаех, че ще е така, нямаше да го назнача".

За цялата 2009 година, когато Аутори е начело на големия бразилски клуб, отборът постига 13 победи, 12 загуби и 11 равенства. Завършва на осмо място. Но не там е целият проблем - Гремио с Аутори е ужасяващ като гост - в 19 гостувания печели една-единствена победа и губи в 13 мача.

В Копа Либертадорес положението не е по-розово: навън отборът допуска 4 загуби, 1 равен и 1 победа. Въпреки това отборът достига до полуфиналите в турнира, където е отстранен от Крузейро.

Любопитното е, че в отбора тогава играят двама известни в Европа футболисти - аржентинецът Макси Лопес и Дъглас Коста, който сега е част от Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички