Аутори: Физически сме добре, а който не е силен ментално, да се откаже от футбола!


Аутори: Физически сме добре, а който не е силен ментално, да се откаже от футбола!
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

1362 0

Треньорът на Лудогорец Пауло Аутори изрази оптимизъм преди първия мач срещу Жрински Мостар в трети квалификационен кръг на Лига Европа. Той очаква футболистите му да са преодолели загубата от Локомотив (Пд) в първенството и да покажат ефекивност срещу Жрински.

"Винаги очаквам трудности. Мачът ни може да стане по-малко труден, само ако ние си го направим такъв. Това, което искам от мача, е да имаме по-голяма ефективност в завършващата фаза. В последния си мач играхме доста добре, имахме доста положения, атакувахме отвсякъде, пропуснахме и дузпа. Просто ни липсваше да вкараме гол. Това, което трябва да направим занапред, е просто да вкарваме голове", коментира бразилецът на пресконференция днес.

"Знам, че Жрински разполагат с добри офанзивни играчи с много идеи в предни позиции. Те са много добър тим. Видял съм, че дефанзивно имат малък проблем. Всички се притесняват от защитата и това е нормално", посочи той.

"Няма проблеми в отбора, направихме и анализ на последния мач. След него мога да кажа, че сме физически много добре. Колкото до психологическото състояние на играчите, който не е силен ментално, трябва да се откаже от футбола. Ние сме тук, за да надграждаме нивото, играчите няма как да са преситени от победи. Във футбола трябва да е ясно, че шампион не се става след 2-3 мача, а след цял сезон. И трябва да знаем разликата между успех и престиж. Успехът е нещо, което го има един ден, а на другия го няма. Престижът е завинаги и трябва да с поддържа", добави Аутори.

Той разкри, че няма контузени в отбора и всички са готови за предстоящия мач. Джоди Лукоки и Натанаел пък ще се завърнат в групата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички