5 от Лудогорец се оказаха по-силни от 11 от Ливърпул


5 от Лудогорец се оказаха по-силни от 11 от Ливърпул

3482 0

Ливърпул отдавна не е онзи велик отбор, който бе страшилище в Европа, а това лъсна дори и на Националния стадион "Васил Левски" в София.

Легендата на "мърсисайдци" Джейми Карагър бе много прав като заяви преди мача с Лудогорец от групите на Шампионската лига, че "това е един ужасен Ливърпул, срам за историята на този клуб и заслужава българско унижение". Великият вратар на "червените" Брус Гробелар изсипа още повече критики и заяви, че в момента предпочита да види Дракула на вратата на тима вместо стража Симон Миньоле.

Настоящият Ливърпул, който похарчи луди пари за селекция през лятото, показа, че не е в състояние да контролира мач срещу дебютант в Шампионската лига и отбор като Лудогорец, който от световната преса е считан за един от най-големите аутсайдери в най-комерсиалния европейски клубен турнир. От началото на сезона тимът на Брендън Роджърс не умее да отбелязва голове, въпреки че вкара два в София, а още по-лошото е, че разполага с една от най-слабите защити в Топ 4 на първенствата в Европа. „Мърсисайдци” отстъпиха инициативата на Лудогорец през второто полувреме, а доказателство за хаотичните и не особено интелектуални действия в защита е вторият и изравнителен гол на „орлите” от Разград, дело на Георги Терзиев.

@Curiosos_Futbol публикува снимка, на която ясно се вижда, че при ситуацията гостите от Англия се защитават с 11 души в наказателното си поле, а броят на играчите на българите е едва пет. Въпреки това Лудогорец успя да отбележи попадение, което по принцип не е характерно да бъде допуснато от английски отбори.

Ясно е, че трябват незабавни и радикални промени в Ливърпул, за да може тимът да се съживи. Това обаче е проблем на англичаните, които с безобразната си игра зарадваха и създадоха емоции на многобройните зрители, присъствали на трибуните на Националния стадион „Васил Левски” въпреки големия студ в София.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички