2 причини защо Луческу няма да поеме Лудогорец


2 причини защо Луческу няма да поеме Лудогорец
Снимка: Getty Images/Guliver

2239 0

Дори да се стигне до треньорска смяна в Лудогорец, новият наставник на шампионите няма да се казва Мирча Луческу. Това твърдят медии в Румъния и Русия, според които има 2 предпоставки, определящи разминаване между специалиста и българския клуб.

Първата и най-очаквана предпоставка са парите. Румънецът е поискал от Кирил Домусчиев годишна заплата от 4 милиона евро, колкото е прибирал в руския Зенит. Българският бизнесмен обаче му предлага осем пъти по-малко или половин милион евро.

Другата предпоставка я посочи руският спортен мениджър Алексей Сафонов. Той твърди, че ако Лучески има избор между Лудогорец и Галатасарай, за което има информация, спецът ще избере турците, тъй като там ще му плащат исканата заплата, а и играчите били на по-високо ниво.

Според Сафонов Луческу няма да избере българския клуб, само защото в него играят негови сънародници. Според агента те са "среден клас играчи".

Сафонов посочва още, че Галатасарай е по-класен клуб от Лудогорец. Според него разградчани няма да стигнат далеч в Шампионска лига.

"За тях да играят в груповата фаза е най-големият успех. А Галатасарай е топ клуб, един от силните. Плюс това турското първенство е по-силно от българското", посочва агентът.

Както бе обявено, Лудогорец разглежда още двама специалисти като евентуални заместници на Георги Дерменджиев. Единият е треньорът на Иртиш Димитър Димитров-Херо, а другият бил млад треньор, говорещ португалски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички