Лудогорец отстрани Локомотив (Пловдив) за Купата на България след продължения


Лудогорец отстрани Локомотив (Пловдив) за Купата на България след продължения
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

5328 0

Лудогорец надделя с 2:1 след продължения над Локомотив (Пловдив) в голямото дерби от четвъртфиналите за Купата на България. "Смърфовете" отпадат за първи път от 1240 дни в турнира, след като спечелиха предишните две издания.

През редовното време "орлите" се възползваха от едно от малкото си положения в срещата, докато Локомотив не успя да го стори и това за малко не се оказа с ключово значение, след като гостите изравниха чак в последните секунди чрез Георги Минчев. Преди това за разградчани пък се бе разписал Пиерос Сотириу, като това е първи негов гол за Лудогорец.

Стигна се до продължения, в които решаващо се оказа влиянието на Мавис Чибота. Индивидуалната му класа и отличната техника, която демонстрира, доведоха до попадение в 114-ата минута, когато се справи сам между няколко противникови футболисти.

Така футболистите на Валдас Дамбраускас се класираха за полуфиналите за Купата на България. Жребият за тази фаза на турнира ще се тегли в четвъртък, 18 март, веднага след последния двубой от четвъртфиналите - ЦСКА - Ботев Враца.

СЪСТАВИ

Лудогорец: 1. Кристиан Кахлина, 5. Георги Терзиев, 7. Алекс Сантана, 10. Елвис Ману, 19. Пиерос Сотириу, 21. Драгош Григоре, 22. Джордан Икоко, 24. Оливие Вердон, 25. Стефан Баджи, 37. Бернард Текпетей, 88. Вандерсон-К

Локомотив (Пловдив): 1. Илко Пиргов, 61. Диниш Алмейда, 5. Дейвид Малембана, 4. Кристиан Гомис, 11. Конър Руан, 44. Николай Николов, 34. Петър Витанов, 16. Лукас Салинас, 7. Момчил Цветанов, 9. Бирсент Карагарен, 10. Георги Минчев

ВТОРО ПРОДЪЛЖЕНИЕ

114' - 2:1! Мавис Чибота демонстрира отлична техника, като се справи с няколко противникови защитници, а накрая завърши покрай вратаря, за да изведе отново своя тим напред в резултата.

ПЪРВО ПРОДЪЛЖЕНИЕ

В 102-ата минута гостите имаха отличен шанс, след като Димитър Илиев получи топката в наказателното поле и стреля, но там Григоре се хвърли на шпагат и блокира удара. Гостите имаха сериозни претенции за дузпа за игра с ръка, но повторенията показаха, че такава правилно не бе отсъдена.

Секунди след това появилият се като резерва Клаудиу Кешерю изпусна много добра възможност, дошла след бърза размяна на подавания пред противниковата врата. Румънският нападател обаче стреля в аут.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

47' - 1:0! Само секунди след началото на втората част домакините взеха аванс в резултата. Текпетей намери непокрития Сотириу, който отблизо нямаше как да сбърка и вкара с глава първия си гол за Лудогорец.

По-малко от две минути след това "смърфовете" имаха "златен" шанс да изравнят резултата, след като Карагерен бе изведен по чудесен начин и подаде към Руан, който стреля по земя, но точно там, където бе Кахлина, който се справи и отрази удара.

Локомотив значителни вдигна оборотите и създаде няколко ситуации. В 61-ата минута Цветанов изведе Карагерен на отлична позиция, но след рикошет неговият удар излезе в ъглов. Секунди по-късно Цветанов стреля отдалеч, но Кахлина бе заел добра позиция и се справи добре.

В 88-ата минута след разбъркване в наказателното поле топката бе върната към Момчил Цветанов, който стреля от средна дистанция, но стражът на Лудогорец Кахлина отново се намеси отлично.

90+3' - 1:1! В последните секунди от срещата Локомотив (Пловдив) успя да изравни резултата. Диниш Алмейда се бе оказал в наказателното поле на домакините и подаде успоредно на голлинията към Георги Минчев, който, оставен непокрит, нямаше как да не отбележи, като го стори с шпагат.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

През първите 20 минути от двубоя шампионите от Лудогорец бяха по-активният отбор откъм създаването положения. Никое от тях обаче не бе достатъчно сериозно, за да застраши вратата на Пиргов. Владеенето на топката бе равномерно разпределено между двата тима.

В 36-ата минута се стигна до най-чистото положение в срещата. Салинас центрира отлично от пряк свободен удар, където намери Диниш Алмейда, който с глава докосна леко топката, а тя мина съвсем близо до страничния стълб до Кахлина.

В 43-ата минута "орлите" получиха правото да изпълнят пряк свободен удар от много удобна позиция на границата на наказателното поле. Елвис Ману се нае с изпълнението, но ударът му бе неточен и мина над вратата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лудогорец и Локомотив (Пловдив) откриват 1/4-финалната фаза на турнира за Купата на България. Носителят на трофея вече няма загуба в 14 поредни срещи в турнира, като за последно отпадна през 2017 г. от Славия на 1/8-финалите. Лудогорец има само две спечелени национални купи, като последната от тях дойде през 2014 г.

"Смърфовете" спечелиха срещу разградчани мача за Суперкупата на България с 1:0. Освен това пловдивчани триумфираха при последната среща между двата тима в първенството с резултат 3:2, така че "орлите" имат допълнителна мотивация да си отмъстят. Валдас Дамбраускас не може да разчита на трайно контузения Ихинио Марин, както и на Кирил Десподов и Антон Недялков. Очаква се на вратата да започне Калхина, в отбрана - Икоко, Терзиев, Григоре и Сисиньо. В полузащита Дамбраускас ще заложи на Дяков и Сантана, а пред тях ще действа Каули. Атаката ще води Сотириу, който ще бъде подкрепян по фланговете от Вандерсон и Текпетей.

Александър Тунчев все още не може да разчита на Мартин Луков и Лукас Масоеро. Очаква се под рамката да започне Илко Пиргов, а през него в защита Гомис, Алмейда и Малембана. Петър Витанов и Парвиз Умарбаев ще оперират в центъра на терена, а по фланговете - Момчил Цветанов и Бирсент Карагерен. Като плеймейкър ще действа Салинас, а в нападение Илиев и Минчев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички