Уникално! Христо Крушарски взе акъла на българи в Южна Америка


Уникално! Христо Крушарски взе акъла на българи в Южна Америка
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5023 0

Доскорошният собственик на Локомотив Пловдив Христо Крушарски уважи българската колония в Аржентина при последното си пътуване до Латинска Америка. Бизнесменът зарадва нашите сънародници в Комодоро Ривадавия с тъпан, кавал, гайда, носии, книги и най-вече със специално лично отношение.

Крушарски изуми всички, слагайки украсената с трибагреника престилка и приготви гювеч, с който нагости компанията в клуба, където често се събират, за да пазят духа на българщината.

 „Има момичета с ангелски гласове, които пеят народни песни и рецитират на български без никога да  са идвали в България. И друг път съм ви разказвал, че тези хора са повече патриоти от нас и обичат много родината на дедите си. Помагам им, защото ме е срам от това, че нашата държава не прави нищо, за да приобщи тези българи към родината. Посланикът казал, че трябва да пита, за да им купи две книги за 120 лева. Представяте ли си?“, коментира Крушарски пред „Телеграф“

Занесох им гайда, а на нея свирят даже ламбада. Аз опитах да засвиря, но не мога. Не ставам за тази работа. Сред тях обаче има майстори и най-вече желаещи да се учат. Скоро ще доведа част от тях и в България, но е много важно да им се намери учител по български, който да поддържа нашия език и сред децата им“, допълни бившият бос на Локомотив Пловдив.

А ето какъв голям жест ще направят от пловдивския клуб за новата ни световна шампионка в леката атлетика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички