Никаква жал за ЧРД: Лудогорец се разправи с Локо Пловдив


Никаква жал за ЧРД: Лудогорец се разправи с Локо Пловдив
Снимка: Официален сайт - Лудогорец

5773 0

Шампионът Лудогорец тръгна защитата си за титлата в Първа лига с ценен успех с 3:1 при визитата на Локомотив Пловдив на „Лаута”. Навръх 95-ият рожден ден на „смърфовете” тимът от Разград се разправи с опонента си, макар че победата дойде в края на срещата.

Елвис Ману откри резултата в Пловдив след 41 минути игра, но през втората част домакините натиснаха, а това даде резултат, след като Димитър Илиев с фамозен гол изравни в 67-ата.

Валдас Дамбраускас действа решително и пусна в игра Кирил Десподов, Каули Оливейра и Пиерос Сотириу, а първият поведе отново „орлите” в 76-ата, за да дойде и третият гол от Бърнард Текпетей, дълбоко в добавеното време, дадено от Никола Попов.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в четвъртата минута Мавис Чибота беше изведен на отлична позиция в наказателното поле, излизайки очи в очи с вратаря Илко Пиргов. Опитният страж на Локомотив обаче бързо скъси дистанцията до футболиста на Лудогорец и не му позволи да вкара. Минута по-късно Парвиз Умарбаев застраши противниковата врата, но стражът Серджио Падт го спря.

Алекс Сантана реши да пробва късмета си от далечна дистанция, но късметът помогна на домакините, след като кълбото се отклони от страничния стълб. 

Разградският тим продължи да контролира темпото в мача, а в 25-ата минута Баджи Комбинира с Елвис Ману в наказателното поле на "смърфовете". Той елиминира бранител на Локо и шутира силно, ала Илко Пиргов с тяло отрази удара.

Десетина минути след това Вандерсон намери място откъдето да стреля към десния ъгъл, но мерникът му изневери и топката отлетя аут.

Пет преди края дойде най-доброто положение за "орлите". Елвин Ману получи пас от Текпетей на 3-4 метра от голлинията, но волето му профуча над очертанията. В 41-ата минута Димитър Илиев изпрати фирмено центриране в стил Дейвид Бекъм от десния фланг към далечната греда, където сложи кълбото на главата на Минчев, но стрелецът го изпрати агонизиращо близо до десния страничен стълб.

Елвис Ману обаче откри резултата за "орлите" в 44-ата минута. Сисиньо изведе Текпетей вдясно, а нигериецът се откъсна зад отбраната на Локо. Той достави успореден пас към Ману, който завърши. Ситуацията при паса на Сисиньо към Текпетей обаче бе дискусионна заради засада, но след прегледа се видя, че позицията на асистиращия за гола е редовна.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с изгодна ситуация за домакините. Бирсент Карагарен нахлу отдясно и даде пас за Конър Руан. Англичанинът шутира, но стражът Падт направи добро спасяване и прати топката в корнер. 

Натискът на Локомотив продължи, а в 57-ата Салинас шутира, топката се отби в тялото на Са, след което в ръката му и заради първото действия нямаше как да се отсъди дузпа. Бирсент Карагарен имаше на няколко пъти възможност да стреля, но се замота и накрая Георги Терзиев блокира удара му.

В 67-ата минута обаче доминацията през втората част за "смърфовете" даде резултат. Сисиньо направи безобразна грешка при изнасянето и подаде на Димитър Илиев пред наказателното поле на "орлите". Звездата на "смърфовете" отправи топовен изстрел, посока вратата, пазена от Серджио Падт, а нидерландецът не направи нищо и топката влетя в мрежата на шампиона - 1:1.

Реакцията на Дамбраускас бе мигновена и треньорът пусна в игра Десподов, Каули и Пиерос Сотириу. В 75-ата минута Текпетей центрира в наказателното поле на "черно-белите" за Сотириу, а кипърецът стреля с глава, но неточно.

Минута по-късно разградчани върнаха предимството си. Капитанът в този мач Вандерсон видя вляво на наказателното поле непокрития Десподов, който с премерен шут с десния крак вкара втори гол за Лудогорец.

Осем преди края Локомотив имаше повторен шанс да изравни резултата. Лукас Салинас достави от свободен удар топката в наказателното поле на разградчани, а Артур Крачен продължи топката към вратата на гостите, но тя се отби в десния страничен стълб на вратата на Серджио Падт.

В добавеното време на срещата Конър Руан бе видян в наказателното поле на "орлите" и прокара топката край Падт, но в сетния миг преди тя да бе преминала голлинията на нидерландеца Терзиев с решителна намеса я изби встрани. Миг по-късно гостите реализираха трети гол чрез Текпетей. Сотириу се пребори във въздуха с Гомис, след което подаде за нигериеца, а той вкара през Илко Пиргов третия гол.

Стартовите състави:

Локомотив Пловдив: Илко Пиргов, Олексий Биков, Артур Крачун, 4 Кристиан Гомис, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Конър Руан, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Георги  Минчев

Лудогорец: Серджио Падт, Сисиньо, Георги Терзиев, Шакил Пинас, Алекс Сантана, Елвис Ману, Мавис Чибота, Стефан Баджи, Жосуе Са, Бернард Текпетей, Вандерсон 

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - ЛУДОГОРЕЦ

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Шампионът Лудогорец се изправя срещу вицешампиона Локомотив Пловдив в мач от първи кръг на Първа лига. "Орлите" спечелиха титлата за десета поредна година, а "смърфовете" взеха сребърните медали като се пребориха с ЦСКА.

И двата отбора вече стартираха участието си в евротурнирите, като Лудогорец преодоля Шахтьор Солигорск и завършиха 0:0 с Мура в първия мач от втория кръг. Локомотив спечели срещу чешкия Словачко с 1:0.

"Смърфовете" се разлиха с един куп лидери - Мартин Луков, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Момчил Цветанов. Очаква се Александър Тунчев да направи съществени промени в сравнение с мача срещу Словачко.

Валдас Дамбраускас вероятно също ше запази силите на някои титуляри за реванша с Мура, като ще даде шанс на Сисиньо, Георги Терзиев и Стефан Баджи да са титуляри.


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички