ЦСКА надви 10 от Локо Пд на "Лаута", домакините с претенции към съдията


ЦСКА надви 10 от Локо Пд на "Лаута", домакините с претенции към съдията
Снимка: Официален сайт на Локомотив (Пловдив)

1653 0

ЦСКА победи с 1:2 Локомотив в Пловдив във втората среща от плейофите в Първа професионална лига. Николай Бодуров откри резултата в 11', а в 36' Димо Баколов изравни. Густаво Кулма пък отбеляза в 71', с което донесе и победата на "червените".

Срещата бе доста изнервена, особено след 36', когато играчът на домакините Умарбаев бе изгонен заради удар без топка. От повторенията обаче не се видя дали такъв има. Изгонването му ядоса освен феновете и играчите на Локомотив най-вече заради това, че съдията пропусна нарушения на Давид Симао за втори жълт картон.

На почивката пък мениджърът на "червените" Стойчо Стоилов бе изведен с охрана от сектор "А". Стоилов бе нападнат от фенове на домакините, които бяха заели места в централния сектор. Това принуди охраната да изведе Стойчо Стоилов от мястото, откъдето той наблюдаваше срещата.

На терена през първата част гостите доминираха и още в 1' ЦСКА успя да организира атака. Кубемба засече центриране на Кулма в наказателното поле, но топката рикошира и излезе в корнер, който не доведе до нищо опасно.

Гостите определно започнаха по-силно срещата и това донесе резултат. в 11' Десподов центрира от далечен фаул, а Бодуров засече топката и я прати в далечния ъгъл на Пиргов.

Бодуров можеше да вкара и втори гол, но този път гредата спаси пловдивчани, Защитникът опита далечен изстрел, но топката се отби в левия страничен стълб и рикошира в тялото на Пиргов.

В 36' домакините стигнаха до изравнително попадение чрез Димо Бакалов. Рафа Перес сбърка на центъра, Камбуров тръгна с топката и изведе майсторски Димо Бакалов, плъзнал покрай вратаря в близкия долен ъгъл. 

След попадението обаче стратите на терна се нажежиха. Секунди след него бе изгонен Умарбаев за удар без топка, но от видеповторенията не се видя хубаво дали има такъв. Давид Симао получи жълт картон заради същата ситуация.

Второто полувреме отново започна с превес на гостите. Първо Кулма отправи опасен удар, а в 52' Руи Педро бе намерен с центриране на задната греда, гардира необезпокояван и стреля, но Илко Пиргов извади в корнер.

Напористите действия в атака на "червените" дадоха резултат в 71'. Густаво Кулма се разписва с удар от далечно разстояние, насочи топката хубаво в долния ляв ъгъл на Пиргов, който нямаше никакви шансове да спаси.

Преди срещата

Домакините ще опитат да измият срама в последните 2 срещи, в които загубиха от Лудогорец с 0:4 и от Левски с 5:0.

Загубата на "Герена" доведе и до сериозни сътресения в лагера на "смърфовете". Треньорът Едуард Ераносян хвърли оставка и тя бе приета, а няколко дни след това си тръгна и Христо Колев - Бащата. В крайна сметка Иван Маринов - Масларя ще застане временно начело на тима.

В Локомотив от групата за днешния мач отпадна вратарят Ясин Ел Харуби, както и наказания Веселин Марчев. В ЦСКА пък проблемите са с контузения Каранга и наказаните за този мач Божидар Чорбаджийски и Арсенио Нунеш.

Часове преди домакинството феновете на Локомотив от фракцията "Лаута Арми" заявиха, че ще бойкотират срещата заради липсата на желание в играчите в последните срещи. 

Стартови състави: 

Локо Пд: 1. Пиргов, 71. Крумов, 15. Везалов, 5. Виданов, 14. Горанов, 17. Траянов, 19. Велковски, 9. Кики, 11. Камбуров, 27. Бакалов, 39. Умарбаев

ЦСКА: 12. Китанов, 3. Недялков, 5. Перес, 6. Пинто, 8. Кубемба, 11. Манолев, 14. Бодуров, 17. Симао, 19. Десподов, 21. Руи Педро, 26. Кулма

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички