Стоян Колев прекратява кариерата си


Стоян Колев прекратява кариерата си

1465 0

Бившият национален вратар Стоян Колев ще окачи бутонките след 215 мача в българския елит. Доскорошният страж на бургаския „Нефтохимик” приключва с футбола на 40-годишна възраст, съобщава bTV.

Сливенчанинът изигра 4 срещи през настоящия сезон за „шейховете” и имаше подписан договор до края на кампанията. Той обаче ще бъде разтрогнат по взаимно съгласие. В забележителната си кариера Колев е играл за отбори като ЦСКА, „Локомотив” (Пловдив), румънския „Оцелул”, „Черноморец” (Бургас), „Берое”.

Върхът в кариерата му без съмнение е сезон 2002/03, когато печели титлата на България с армейците. През същата кампания той е избран и за най-добър вратар в „А” Група. Стоян Колев има и 16 мача за българския национален отбор в периода между 2002 и 2012 г.

Тяната, както е известен, ще бъде запомнен и със спечелената Купа на България през миналия сезон. Той бе част от състава на ЦСКА, който на 24 май тази година завоюва трофея във финалния мач с „Монтана”. Колев може да се похвали и със спечелената Суперкупа на България.

Той направи това през 2004-та година, отново с екипа на „армейците”. През последните няколко сезона той бе наставник и съветник на младите си съотборници Анатоли Господинов (ЦСКА) и Янко Георгиев („Нефтохимик”). Възможно е Стоян Колев да продължи кариерата си като треньор на вратарите в отбор от българския елит. Вариант е „Локомотив” (Пловдив).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички