След снега и днешните мачове отложиха Локо (Пд) - Ботев


След снега и днешните мачове отложиха Локо (Пд) - Ботев

1553 0

Драмата около провеждането на Битката за Пловдив около „Локо" и „Ботев" подлуди целия ни футбол навръх женския празник 8 март. След редица обрати в крайна сметка пловдивското дерби ще се състои във вторник (10 март) от 17.30 часа.

До това решение се стигна след извънредно заседание на спортно-техническата комисия към БФС. Във футболната ни централа се съобразиха с докладите на длъжностните лица.

Основната тежест за взимането на това решение обаче е настояването от носителите на телевизионните права върху родния ни шампионат от „Нова Броудкастинг груп" и „Футбол Про Медия". То е съгласувано и с МВР, както и с двата клуба, съобщава "7 дни спорт".

Интересното е, че първоначално заради затрупания със сняг терен на Лаута се наложи дежурният делегат на срещата Христо Ботев и съдийската бригада да спазят разпоредбите на БФС.

Заради невъзможността срещата да се играе по програма навръх 8 март от 13.30 часа длъжностните лица взеха решение двубоят да се отложи с 24 часа, т.е. да се играе днес от 13.30 ч.

Няколко часа по-късно обаче ситуацията претърпя промяна заради извънредното заседание на спортно-техническата комисия.

Както е известно, в каналите на „Нова Броудкастинг груп" е заложено излъчването на други срещи през днешния ден, което не позволява предаването на пловдивското дерби.

За това носителите на телевизионни права са настояли за промяната. В своето съобщение спортно-техническата комисия към БФС обръща внимание на домакините от „Локомотив" (Пд), че в случай че срещата не може да се изиграе на новата дата поради неподготвен терен, домакините ще бъдат санкционирани съгласно нормативните актове на БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички