Реакция от "Лаута": Божинов е провокирал Акрапович и агресия не е имало!

От Локомотив (Пловдив) излязоха с остра реакция на новината на "Меридиан мач", че техният треньор Бруно Акрапович е налетял на бой на нападателя Валери Божинов от Левски преди мача между двата тима в първенството. От "Лаута" твърдят, че Божинов е потърсил конфликт с босненеца и че Акрапович не е проявил агресия срещу футболиста.

От Локомотив разказаха своята версия на случилото се и обвиниха изданието в 4 лъжи относно случилото се. Пловдивчани публикуваха цитати за случката на замесените в нея лица от клуба - д-р Константин Павлов и Александър Тунчев. Ето какво публикуваха "смърфовете" на официалния си сайт:

Треньорът на Локо (Пд) налетял на бой на Божинов преди мача на "Герена"!

Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович е налетял на бой на нападателя на Левски Валери Божинов преди срещата между двата отбора от първ...

Уважаеми локомотивци,

Днес за пореден път бе направен опит за дестабилизиране на клуба, чрез тиражиране на лъжи. Тази сутрин в медиите бе разпространена информация, според която старши-треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович е влязъл в конфликт с Валери Божинов преди срещата между Локомотив и Левски на 17 февруари.

Искаме категорично да заявим, че разпространяваната от печатни и електронни медии информация е абсолютна лъжа, към която клубът няма как да остане безучастен.

Какви са фактите:

Лъжа първа, цитат: „Валери отишъл да се види с доктора на пловдичани Константин Павлов, с когото били добри приятели. Двамата разговаряли, когато Акрапович ги видял и побеснял. Той наредил на лекаря да прекрати разговора, а Божинов му отговорил.“

Истината: Доктор Константин Павлов изобщо не е разговарял с Божинов, в момента, когато старши-треньорът на Локомотив и играчът на Левски са си разменили няколко реплики.

Лъжа втора, цитат: „Двамата разговаряли, когато Акрапович ги видял и побеснял. Той наредил на лекаря да прекрати разговора, а Божинов му отговорил.“

Истината: Старши-треньорът на Локомотив и Божинов се разминават в коридора, а играчът на Левски пръв подхвърля реплика към Акрапович, на която той отговаря и двамата си разменят още няколко изречения.

Лъжа трета, цитат: „Двамата допрели главите си“

Истината: Не е имало агресия от страна на старши-треньора на „черно-белите“, още по-малко съприкосновение между него и Валери Божинов.

Лъжа четвърта, цитат: „Намесата на хора от двата щаба и особено тази на Александър Тунчев спряла ескалацията на напрежението.“

Истината: „Изобщо не съм бил там, когато господин Акрапович е разговарял с Валери Божинов. С него е бил другият помощник Желимир Теркеш.“, коментира Александър Тунчев и изрази възмущението си по повод разпространените измислици.

Доктор Константин Павлов пък уточнява, че действително се е видял и разговарял с Валери Божинов, но това е станало малко след пристигането на отбора на стадиона: „Валери дойде при мен, поздравихме се, казахме си няколко изречения и това беше.Малко по-късно ги видях, че разговаряха с г-н Акрапович, но бях далече от тях. По никакъв начин не личеше двамата да са в конфликт.“, разказа доктор Павлов.

Безкрайното си учудване от абсурдните публикации, замесващи старши-треньорът на Локомотив в измисления скандал, изрази и администраторът на клуба Тома Цилев, който също е бил свидетел на кратката среща между Акрапович и Божинов.

Самият старши-треньор на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович е лаконичен: „Държа да се знае,че написаното е абсолютна лъжа.“

На финала остава въпросът кой печели от тиражирането на лъжливи информации? Защото смятаме, че на всички е ясно – губещите от подобни груби манипулации са несъизмеримо повече.

Вижте в този материал какъв бе последният конфликт в Локо (Пд). 

Още по темата

Please select answer!