Лумпениадата на БФС уби Локо - Ботев


Лумпениадата на БФС уби Локо - Ботев

2834 5

Христо Ботев. Така се казва делегатът, който реши да се подиграе най-безцеремонно и идиотски с едно от най-големите футболни дербита на България – това между пловдивските Локомотив и Ботев.

Въпросният господин със сигурност е накарал човекът, на когото дължи името си, да се обърне в гроба от възмущение. Защото си поигра цял предиобед с търпението на феновете на двата тима и отложи мача кажи-речи час преди началото му. Направи го, вместо да стори очевидното за всички – да го отложи още в събота вечерта.

Какво последва от това? Първо, бяха потрошени пари за охрана на феновете на Ботев, които направиха шествие до „Лаута”. И точно преди да стигнат дотам, излезе новината за отлагането. Г-н Ботев ли ще ги плаща тези пари?

Второ – хората до последно са се надявали да има мач. И са се настройвали за него. Както нормалните фенове, така и тези, които не би искал да срещнеш, ако си от чуждия отбор. Точно опасността от такива трябва да се предвижда. И е плиткоумно да се създават условия да се развилнеят. Какво по-добро условие от това да стане някой сериозен бой е да няма мач, а двете агитки да са близко една до друга?

За финал – БФС отдавна е доказало несъстоятелността си. Защото истината е, че целият кръг трябваше да бъде отложен. И без това не ходят много хора, през седмицата ли ще идат? А Локо - Ботев е един от най-гледаните на живо мачове в България. Но Ботевците във футбола ни са просто едни Поп Кръстьовци за играта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички