Локомотив и Ботев не се победиха в скучно пловдивско дерби


Локомотив и Ботев не се победиха в скучно пловдивско дерби
Снимка: Оф. сайт на Ботев

3072 0

Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив) завършиха 0:0 в най-дългоочакваното дерби на 23-ти кръг на Първа лига. Пловдивското дерби не показа такъв заряд, какъвто може би повечето фенове очакваха. Двата отбора се стараеха да не загубят срещата и играеха много предпазливо. След срещата Ботев е на пето място с 33 точки, а градският им съперник на седма позиция с 28 точки.

Много неприятна контузия можеше да получи капитанът на Ботев Пд Лъчезар Балтанов още в 3'. Игор Банович влезе брутално с двата крака на центъра, а Балтанов веднага се хвана за коляното. Все пак след няколко минути капитанът се завърна на терена, но реферът не даде дори и и жълт картон на Банович.

В 12' Марчев пропиля обещаваща възможност за домакините като от наказателното поле ритна изключително неточно топката. Отборът на Акрапович е по-активен в началните минути на двубоя, но не успяват да материализират положенията си.

В 24' жълто-черните създадоха най-опасното си положение. С бързо подаване към Жоао Пауло, който излезе срещу вратаря, но прати топката встрани от дясната греда. Постепенно играта се изравни, но чистите голови полжоения все така липсваха. В 42' се получи коварен рикошет, а и спасяването на Чворович, не бе много убедително. Веселин Марчев овладя топката отдясно, след което се справи с Минев и шутира по земя. След рикошет топката стигна до стража на Ботев, който първоначално изпусна топката, но после се поправи.

Първото опасно положение за второто полувреме бе посока вратата на Чворович. В 57' домакмините организираха много хубава атака, Аралица и Бакалов направиха много хубаво двойно подаване, което изведе хърватина на чиста позиция. Той обаче не успя да отиграе и загуби равновесие, и падна. Той поиска дузпа, но реферът напълно правилно подмина ситуацията. 

През втората част и двата тима изчакват да издебнат съперника си на контраатака и нито един не тръгна в атака. В 76' Густаво Афонсо пробва изненадващ далечен удар, но мина встрани от вратата. След като 78 минути нямаше даден нито един картон, то в рамките на две минути бяха дадени 4 от Никола Попов. Елитон Жуниор и Буна от Локомотив, както и Ндонгала и Афонсо бяха санкционирани с жълт картон.

В 90' Стивън Петков пробва удар пред наказателното поле, но той мина също встрани от вратата. Преди това обаче имаше фаул срещу Аралица, но Попов не отсъди нарушение, въпреки че стана точно пред него. 

Преди мача

Интересен е балансът между двата тима дотук - те имат по 38 победи и 29 равенства. Головата разлика е 128:127 в полза на "черно-белите".

В класирането Ботев е пети, а "смърфовете" са на осмо място и се стремят да влязат в първата шестица. Успех у дома днес може да помогне за тази цел.

Треньорът на "черно-белите" Бруно Акрапович няма да може да разчита на наказания Мохамед Муса, но добрата новина е, че след изтърпяно наказание в състава се връща Абделхаким Буна.

В същото време Димо Бакалов е готов за игра и вероятно ще е титуляр в днешния двубой.

Треньорът на "канарчетата" Николай Киров не може да разчита на Пламен Димов заради наказание. Така е вероятно Димитър Пиргов да направи своя дебют. Завърналият се от Лудогорец нападател Жоао Паоло тренира наравно с останалите и ще може да играе в дербито. Дуде Ндонгала обаче ще е на пейката.

Състави:

Локомотив: 1. Пиргов, 19. Велковски, 15. Везалов, 29. Ангелов, 6. Езе, 34. Банович, 39. Умарбаев, 91. Буна, 7. Бакалов, 10. Марчев, 77. Аралица

Ботев: 99. Чворович, 3. Пиргов, 18. Терзиев, 23. Минев, 28. Филипов, 10. Юсеин, 17. Балтанов, 8. Неделев, 93. Афонсо, 37. Жоао Пауло, 9. Диого

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички