Локо (Пд) набеляза резерва на Берое


Локо (Пд) набеляза резерва на Берое
Снимка: beroe.bg

689 0

Локомотив (Пловдив) може да привлече вратаря на Берое Илко Пиргов през лятото, твърди "Тема Спорт". Договорът на стража със "заралии" изтича в края на сезона.

Пиргов дойде под Аязмото в началото на 2015-а от Черно море и подписа за година и половина. През този период обаче той записа само 11 мача в А група. Пиргов е със статут на резерва на Благой Макенджиев, като през следващия сезон при старозагорци ще бъде налаган и юношеският национал Михаил Михайлов (18 г.).

Привличането на нов вратар е приоритет за лятната селекция на "черно-белите". Титулярят Ясин Ел Харуби се очаква да бъде продаден или освободен след серията неубедителни изяви напоследък, а резервата Александър Витанов няма нужния опит. Старши треньорът Илиан Илиев се нуждае от стабилен страж, за да може през следващата кампания Локомотив да гони място в Топ 3, каквато цел ще бъде поставена от собственика Христо Крушарски.

Пиргов има зад гърба си 174 двубоя в елита с екипите на Пирин Благоевград, ЦСКА, Черно море, Литекс и Берое. През май той ще навърши 30 години, като прави своя дебюта в А група с "орлетата" през сезон 2004/05.

Илко Пиргов все още не е получил предложение за нов договор от ръководството на Берое. Локо и Илиан Илиев следят ситуацията около стража, като се очаква да влязат в контакт с него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички