Локо (Пд): Направихме нужната организация за протичане на футболния двубой


Локо (Пд): Направихме нужната организация за протичане на футболния двубой
Снимка: Официален сайт на клуба

796 0

Ръководството на Локомотив Пловдив излезе с официално изявление относно ексцесиите по време на домакинството с ЦСКА-София. Срещата между двата тима бе временно прекратена, след като се стигна до сблъсъци между техните агитки. В позицията си, публикувана на официалния сайт на клуба, от щаба на пловдивчани заявиха, че са направили нужната организация за протичане на футболния двубой и не приемат обвиненията на съперника, че техни фенове фенове са подстрекателите за нахлуването на пистата и създалото се по-късно сбиване.

Ето и декларацията на Локомотив:

„ПФК Локомотив Пловдив като домакин на срещата е направил нужната организация за протичане на футболния двубой.

Не приема обвиненията на ПФК "ЦСКА-София", че наши фенове са подстрекатели за нахлуването на пистата и създалото се по-късно сбиване.

Клубът не приема и думата "предизвикал" от факта, че ден преди срещата фенове на ЦСКА-София бяха обрисували оградата на стадион Локомотив с нецензурни думи по адрес на клуба ни. В интерес на нормалното протичане на мача и да не се нагнетява обстановката преди него, не сме сезирали органите на реда и средствата за масова информация по случая.

В нормативните документи на Българския футболен съюз и Дисциплинарния правилник, думата "предизвикал" не носи санкции и наказание, а самото ДЕЯНИЕ.

Кой и как е разрешил феновете на ПФК "ЦСКА-София" да счупят предпазните ограждения и да нахлуят на пистата, това решава Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички